18 oktober: Europese Dag tegen Mensenhandel

Foto: CC0 Creative Commons

Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een bijzondere gebeurtenis, een persoon, een ziekte of een activiteit. We kennen natuurlijk allemaal Moederdag, dierendag of Valentijnsdag. Maar weet je bijvoorbeeld ook wanneer de Nationale Belletje-trek-dag valt? En heb je wel eens gehoord van Wereld Bamboe Dag? Op dongen.nieuws.nl zie je waar vandaag extra aandacht aan besteed wordt.

Vandaag is het:

  • Europese Dag tegen Mensenhandel
  • Internationale Dag van de Menopauze

Europese Dag tegen Mensenhandel
Sinds 2007 is het ieder jaar op 18 oktober de Europese Dag tegen Mensenhandel. Regeringen en kerken besteden deze dag aandacht aan het probleem mensenhandel. Bij verscheidene beroepen komt mensenhandel namelijk nog steeds voor. De openstelling van grenzen in de EU maakt het probleem alleen maar groter. Genoeg redenen dus om hier eens bij stil te staan.

Mensenhandel komt voornamelijk voor bij prostitutie of slavernij. Georganiseerde bendes verdienen hier miljoenen euro’s mee. De EU wil deze illegalen bestrijden en slachtoffers juist helpen. Door bewustzijn te creëren en samen te werken met betrokken organisaties (zoals de Nederlandse CoMensha) zal het probleem opgelost moeten worden.

Meer informatie is te vinden op de website van de EU.

Internationale Dag van de Menopauze
Wereld Menopauzedag is opgericht door de International Menopause Society, een van origine Amerikaanse club die meer aandacht vraagt voor de mogelijke problemen die voorkomen bij vrouwen op latere leeftijd. Dat is ook precies het doel van deze Dag: meer bewustzijn scheppen voor het fenomeen. Dat kan in de vorm van voorlichtingscampagnes bij de dokter of in ziekenhuizen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen