16 oktober: Wereld Voedsel dag

Foto: CC0 Creative Commons

Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een bijzondere gebeurtenis, een persoon, een ziekte of een activiteit. We kennen natuurlijk allemaal Moederdag, dierendag of Valentijnsdag. Maar weet je bijvoorbeeld ook wanneer de Nationale Belletje-trek-dag valt? En heb je wel eens gehoord van Wereld Bamboe Dag? Op dongen.nieuws.nl zie je waar vandaag extra aandacht aan besteed wordt.

Het is vandaag:

  • Wereld Voedsel Dag

Wereld Voedsel Dag
Op Internationale Voedseldag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de wereldwijde voedselproblemen, en er wordt solidariteit gevraagd voor de internationale strijd tegen honger, ondervoeding en armoede. De Dag is opgericht door de Verenigde Naties in 1979 tijdens de conferentie van de Voedsel en Agricultrele Organisatie (VAO), op 16 oktober, de dag dat de VAO is opgericht.

Milleniumdoelen
Over de hele wereld vinden activiteiten plaats, zoals een voedselloop waarbij mensen kunnen rennen om voedsel te sponsoren voor anderen. Daarnaast wordt overheden gevraagd meer actie te ondernemen voor het stimuleren van voedselproductie – denk bijvoorbeeld aan het financieel steunen van lokale boeren. Op die manier moet het oplossen van wereldhonger – een van de Milleniumdoelen – makkelijker worden gemaakt.

1 Billion Hungry
Voor de Dag is ook een speciale actie opgericht: 1 Billion Hungry. Dat slaat op de 1 miljard (!) mensen die in 2010 honger leden, en de FAO heeft daarvoor de 1 Billion Hungry, And I’m Mad As Hell-actie opgericht; een actie om meer aandacht voor honger te vragen waar onder meer een petitie en een promotiefilmpje (zie hiernaast) in zitten.

Kijk op de website van de FAO voor informatie over het wereldvoedselprobleem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen