Tweede statement burgemeester Starmans

Foto:

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft burgemeester Marina Starmans een tweede statement uitgegeven waarin zij de Dongenaren een update geeft met betrekking tot de brand bij TUF Recycling.

Statement burgemeester Starmans

Beste inwoners,

Vanavond heeft een heftige brand plaatsgehad bij TUF Recycling BV. De brand is onder controle. Er is nu sprake van een smeulende brand. Het NL-alert is opgeheven.

Zojuist heb ik de hulpverleners ter plaatse bedankt voor hun grote inzet. De brandweer heeft voorkomen dat de brand vanuit de loods is overgeslagen naar kunstgrasmatten in de buitenruimte en naar omliggende bedrijven.

De brand heeft grote zwarte rookwolken, stank en neerslag van roet veroorzaakt. Uw veiligheid en gezondheid was vanavond ons belangrijkste aandachtspunt.

Een eerste meting door de brandweer geeft aan dat de neerslag niet anders is dan bij andere, reguliere branden. Er is geen sprake van bijzondere gevaarlijke stoffen in de roetneerslag. De brandweer blijft nog enkele dagen ter plaatse voor laatste werkzaamheden en controles.

Vanaf nu richten we onze speciale aandacht ook op de vraag: hoe heeft dit kunnen gebeuren? De oorzaak van de brand wordt onderzocht. En: wat zijn de gevolgen?

TUF Recycling is een bedrijf dat al geruime tijd in het nieuws is. Zoals ook in de voorbije weken en maanden, zullen we in overleg met adviseurs, partners en betrokken instanties er alles aan doen om samen te komen tot een zo effectief mogelijke oplossing voor de complexe problematiek bij TUF Recycling.

 

Reacties

article
101118
In de nacht van donderdag op vrijdag heeft burgemeester Marina Starmans een tweede statement uitgegeven
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20181012/tweede-statement-burgemeester-starmans/
2018-10-12T08:34:58+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/10/12083447/tufmarina.jpg
D'n Ham Vandaag, Nieuws