Leerlingen Achterberg krijgen boekje ‘Buitenavonturen’

Foto:

Floor Beex van groep 5 van basisschool Achterberg heeft vanmiddag van wethouder René Jansen het eerste exemplaar van het boekje Buitenavonturen uitgereikt gekregen. Dat gebeurde in park Vredeoord in aanwezigheid van alle leerlingen van groep 5 en vrijwilligers van Stichting Parkplezier. Parkplezier heeft voor park Vredeoord een speciaal (educatief) Bomenpad ontwikkeld en dat pad wordt in ‘Buitenavonturen’ aangeprezen als doe-activiteit.

‘Buitenavonturen’ is een gezamenlijk project van IVN Brabant, Waterschap de Brabantse Delta en de negen Hart van Brabant-gemeenten, waarvan Dongen er één is. Het boekje moet ertoe bijdragen dat kinderen uitgedaagd worden om de natuur en het landschap in hun eigen omgeving te ontdekken. Door tips, weetjes en doe-activiteiten komen kinderen op een actieve manier meer te weten over de natuur. De activiteiten zijn vooral gericht op kinderen van 8 tot 10 jaar.

‘Zo kunnen jullie nog eens iets anders in je vrije tijd doen dan huiswerk maken of achter de computer zitten’, merkte wethouder Jansen op. En daar waren de leerlingen het roerend mee eens, want nadat zij allemaal een boekje hadden gekregen gingen zij enthousiast aan de slag met de opdrachten uit de leskist van het Bomenpad. De Parkpleziergidsen Carel van Aarle, Walter de Bruijne en Han Driesprong begeleidden hen daarbij, met net zoveel enthousiasme als de leerlingen. Het was voor iedereen een topmiddag.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen