8 oktober: Wereld Zombiedag

Foto: CC0 Creative Commons

Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een bijzondere gebeurtenis, een persoon, een ziekte of een activiteit. We kennen natuurlijk allemaal Moederdag, dierendag of Valentijnsdag. Maar weet je bijvoorbeeld ook wanneer de Nationale Belletje-trek-dag valt? En heb je wel eens gehoord van Wereld Bamboe Dag? Op dongen.nieuws.nl zie je waar vandaag extra aandacht aan besteed wordt.

Vandaag is het: Wereld Zombiedag

Wereld Zombiedag
Zombies zijn al jaren een onderwerp van eindeloze fascinatie. Om nog meer mensen deelgenoot te maken van die fascinatie is 8 oktober uitgeroepen tot Wereld Zombiedag. Wat we op die Dag des Oordeels kunnen verwachten? mensen met teveel tijd om handen zullen zich dan verkleden als zombies (inclusief bijbehorende make-up, om dan een mars te gaan houden. Een zombie-mars, dus. Hartstikke leuk natuurlijk, ook om zelf te doen. Maar een Dag zou geen Dag zijn als er niet een hoger doel aan was verbonden. In Amerika, waar de Dag is uitgeroepen, wordt er met de zombie-marsen voedsel ingeslagen voor de voedselbank.

Vooralsnog wordt de Dag in Nederland niet echt gevierd, maar wat let u om uw eigen stad aan te melden voor een activiteit? Overigens wordt deze Dag niet zonder reden gebracht. Het is namelijk een initiatief van The It’s Alive Show, een Amerikaanse tv-show die zo wat extra aandacht vraagt.

Reacties

article
100926
superjam
Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20181008/8-oktober-wereld-zombiedag/
2018-10-08T08:45:40+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/10/08084528/zombie.jpg
Nieuws