Kimberly Looijmans uit Dongen verzorgde kapsels gasten Prinsjesdag

Foto:

Kimberly Looijmans uit was Dongen op Prinsjesdag in Den Haag. Zij mocht, samen met vier andere ‘Skill Heroes’ de kapsels te verzorgen van een aantal aanwezigen in de Ridderzaal.

Omdat Kimberly als vijfde geëindigd is bij de World Skills Nederland, een wedstrijd voor getalenteerde MBO’ers, mocht zij dit doen. Juist voor deze gelegenheid werden MBO’ers uitgenodigd, in het kader van de media-aandacht voor deze opleiding en om te laten zien dat deze leerlingen echt niet laagopgeleid zijn.

Na een instructie (‘ik ben er no mind ingegaan’) verzorgde Kimberly de kapsels van twee mannen en twee vrouwen. Helaas mocht zij de kapsels van Geert Wilders of Mark Rutte niet verzorgen. Toch was het gaaf om te doen. “Je ziet de mensen lopen op de televisiebeelden. Dan denk je ‘dat heb ik toch maar mooi neergezet’.” Door de deelname aan de ‘Skills’ behoort Kimberly tot de topklasse van de kappersleerlingen. “Je bent vaktechnisch met je werk bezig, in een hoger segment.”

Natuurlijk droegen de dames wiens kapsel Kimberly verzorgde, een hoed. Kimberly paste het kapsel aan, zodat het paste bij de hoed die de dames op Prinsjesdag droegen. “Ik heb met hen overlegd, geluisterd en mijn eigen creativiteit gebruikt.” Liesbeth van Well uit Breda (‘zij is hoedenontwerpster’) en Ina van der Werken gingen dan ook tevreden de deur uit. Ook CDA’ers Harry van der Molen en Maurits von Martels waren tevreden over het resultaat.

Dat het om haar heen erg druk was, maakte Kimberly niet uit. “In het begin was het even spannend, maar op een gegeven moment sluit je je af. Je legt je focus op de klant. Je wil dat zij een fijne dag hebben. Het was heel gezellig.” De werkzaamheden op Prinsjesdag zijn goed voor haar carrière, vindt Kimberly. “Het is toch te gek voor woorden dat je dit op 20-jarige leeftijd al mag doen. Wie had dat ooit gedacht? Ik vond het een eer om te doen!” En over het verloop van de dag en de gesprekken met de politici zegt zij tot slot: “Ik heb vooral gelachen om de politici en met ze gepraat alsof het gewone mensen zijn!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen