Een kijkje op de top van de Mont Ventoux Alpentocht CliniClowns

Foto:

Dongenaar Matthieu Verlinde komt aanstaande zaterdag 22 september in actie voor de CliniClowns. Hij zal dan 21,5 km hardlopend afleggen naar de top van de Mont Ventoux. Zijn eigen dochter gaf hem hiervoor de aanzet nadat ze vorig jaar zelf als patiënt in aanraking kwam met het werk van de CliniClowns.

Matthieu heeft een Facebookpagina aangemaakt waarop u heel het verhaal kunt lezen. In de aanloop naar de Alpentocht zal er op Dongen.nieuws.nl dagelijks een update komen over de voorbereiding op weg naar de top.

Via http://www.alpentocht.nl/matthieuverlinde kunt u de actie voor de CliniClowns steunen.

Facebookpagina van team Matthieu: https://www.facebook.com/actievoorcliniclowns

Donderdag 20 september
Ik ben al op tijd wakker. Ik gooi wat spullen in de auto, rijd naar Malaucène en volg de route naar de top die ik vrijdag ga lopen. Er zijn veel fietsers aan het klimmen en het uitzicht wordt steeds mooier.

Met de auto vind ik het al een eind en wat een klim!!! Op de top maak ik wat foto’s in mijn sponsorshirts en vervolgens besluit ik om toch maar een stukje te gaan rennen om mijn frustratie kwijt te raken. Ik daal 4 km en ren daarna weer terug naar de top. Lekker…maar ik weet dat ik zaterdag al 17 km klimmen er op heb zitten als ik dit stuk doe, dan zal het wat minder soepel gaan. Ik word ingehaald door een busje van de organisatie en ben blij dat Seth mij een flesje water aangeeft. Ik voel me een stuk beter en rijd terug naar beneden.

Beneden in Malaucène pak ik een goed bord pasta. Eigenlijk wilde ik een croque monsieur bestellen want dat vond ik altijd al leuk in de les bij mevrouw Koot om dat woord uit te spreken in overdreven Frans. Op het terras lees ik over het vreselijke ongeluk in Oss..Wat een drama! Terug op de camping ben ik benieuwd of mijn collega lopers al gearriveerd zijn. Ze zijn er nog niet. Gelukkig blijkt de weersverwachting voor zaterdag al een stuk positiever en de verwachting is dat iedereen gewoon omhoog kan. Ik houd siësta aan het zwembad met een heuse powernap.  Vol energie kom ik bij het chalet aan waar ik Remon ontmoet. Hij gaat ook hardlopend naar de top. We hebben een gezellig gesprek en Remon is wel een relaxte gast.

’s Avonds nog maar en pasta maaltijd op de camping en ondertussen begint er een ‘officieel’ gedeelte op het CliniClowns terras. Opeens word ik door de directeur van CliniClowns op het podium geroepen samen met een andere deelnemer. Wij staan aan kop met de sponsoring en hij vraagt ons naar onze motivatie voor de deelname en op welke manier we onze sponsorinkomsten gegenereerd hebben. Als ik over Lynne vertel is het muisstil en vervolgens krijg ik een luid applaus als ik zeg dat ik rennend naar de top ga. Kippenvel!!! Hierna veel mensen gesproken verhalen gehoord en verhalen gedeeld. Heel bijzonder om mee te maken. Morgen ga ik nog even de toerist uithangen en de siësta is ook goed bevallen. Verder eens uitzoeken waar Ronald uithangt (zou ook in ons huisje zitten) want er werd gezegd dat hij er al is. Verder maar rustig voorbereiden op zaterdag.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen