Nederlandse enclave in Vaison-la-Romaine voor Alpentocht CliniClowns

Foto:

Dongenaar Matthieu Verlinde komt aanstaande zaterdag 22 september in actie voor de CliniClowns. Hij zal dan 21,5 km hardlopend afleggen naar de top van de Mont Ventoux. Zijn eigen dochter gaf hem hiervoor de aanzet nadat ze vorig jaar zelf als patiënt in aanraking kwam met het werk van de CliniClowns.

Matthieu heeft een Facebookpagina aangemaakt waarop u heel het verhaal kunt lezen. In de aanloop naar de Alpentocht zal er op Dongen.nieuws.nl dagelijks een update komen over de voorbereiding op weg naar de top.

Via http://www.alpentocht.nl/matthieuverlinde kunt u de actie voor de CliniClowns steunen.

Facebookpagina van team Matthieu: https://www.facebook.com/actievoorcliniclowns

Woensdag 19 september
Om 05:00 uur gaat de wekker. Met een bak koffie uit de automaat stap ik in de shuttle naar het vliegveld. Ik dacht alles goed geregeld te hebben en mag volgens mij instapkaart 2 stuks handbagage meenemen. Daar denken ze op het vliegveld anders over…heel gedoe en uiteindelijk toch 1 trolley in het bagageruim. Ik ben uiteindelijk nog dankbaar voor mijn bakkie uit de automaat want het is nog haasten om op tijd in het vliegtuig te komen. prima vlucht en vanuit Marseille rijd ik naar Vaison-La-Romaine.

Vooraan de camping is al duidelijk te zien dat hier de deelnemers van de CliniClowns Alpentocht gaan verblijven want de vlaggen met rode neus en logo wapperen en de route naar het chalet van de organisatie is helemaal in stijl. Ik word ontvangen door Roderick (die ooit met dit evenement is begonnen), Seth (de toerleider) en Saskia die voor CliniClowns werkt. Top om te zien hoe strak alles is georganiseerd en tegelijkertijd hoe relaxed de sfeer is. Even later komt Conny aangefietst, ze stelt zich voor als ConnyAnders. Conny wil van alle deelnemers de naam weten en belooft dat ze die 15 minuten onthoudt. Ze zorgt met haar vrolijke verschijning in ieder geval zeker voor leven in de brouwerij.

Ik doe wat inkopen in de supermarché en slenter, ja dat doe je als het 31 graden is, nog even door Vaison-la-Romaine. Ik loop op mij slippers iets te veel de toerist uit te hangen en let niet goed op… Ik verstap me op een trede en stoot keihard mijn teen. Gelukkig geen blessure maar ik moet wel op blijven letten. Terug op de camping heb ik contact met thuis. Ik hoor dat Lynne nu pijn heeft in heel haar lichaam met uitzondering van haar gelaat. Waarschijnlijk komt dit door de stress voor wat gaat komen, maar het is wel *#^~!!!

Spanning van een heel andere orde is er ook in het CliniClowns kamp. Voor aanstaande zaterdag wordt harde wind voorspeld (windkracht 7) want de Mistral begint vrijdag. Met name voor de fietsers kan dit veel te hard zijn EN de vraag is of de toegang tot de top wel open blijft….

’s Avonds is er een informele bijeenkomst voor de deelnemers die er al zijn. Ik ontmoet leuke mensen en heb een erg leuk gesprek met Coen Abbenhuis en zijn vrouw. Coen is directeur van stichting CliniClowns en is erg enthousiast over de veiling die ik met Ben & Ralf heb georganiseerd. We hebben het ook nog over de Alpentocht en het gesprek eindigt al wandelend richting chalet met de zorg die wij thuis hebben met Lynne. Ze wensen mij sterkte met het gesprek voor morgen (donderdag). Bij mijn chalet aangekomen merk ik dat ik even toe ben aan rust. Was een fijne dag maar wel met ‘mixed feelings’.

Reacties