20 september: Dag van de Leid(st)er

Foto: Flickr

Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een bijzondere gebeurtenis, een persoon, een ziekte of een activiteit. We kennen natuurlijk allemaal Moederdag, dierendag of Valentijnsdag. Maar weet je bijvoorbeeld ook wanneer de Nationale Belletje-trek-dag valt? En heb je wel eens gehoord van Wereld Bamboe Dag? Op dongen.nieuws.nl zie je waar vandaag extra aandacht aan besteed wordt.

De Dag van de Leid(st)er is in 2002 opgericht door de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang – destijds heette het de Dag van de Leid(st)er en Gastouder. Deze Dag vindt iedere derde donderdag in september plaats om het werk van de kinderleid(st)er te promoten en hen te complimenteren met hun werk.

In totaal zijn er bijna 5000 kinderdagverblijven. Deze hebben allemaal leid(st)ers die vandaag in het zonnetje mogen worden gezet. Het werk van een leid(st)er gaat namelijk niet altijd over rozen: met elke dag tientallen kinderen op je nek is het werk best zwaar te noemen. Vandaag dus de dag om eens uw waardering te laten blijken voor deze hardwerkende mensen.

Een officiële website is er niet, maar een goed begin is een website zoals deze.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen