22-jarige Dongense filmmaker wil volledig inkomen generen uit donaties

Stefan van den Bosch uit Dongen wil volledig kunnen leven van het filmmakers bestaan. Om dit te bereiken, maakt hij gebruik van het platform Patreon waar je een inkomen genereert door middel van donaties.

Ambitie
Stefan legt zich vooral toe op het maken van films met een maatschappelijk thema. Hiermee wil hij bepaalde onderbelichte zaken aankaarten die mensen aan het denken zet of die hen iets bijleert. Via Patreon wil Stefan mensen bereiken die hem gaan volgen en steunen in zijn missie en ambitie. Met het geld is hij van plan om een studie tot filmmaker te volgen, scenario’s te gaan ontwikkelen en uiteindelijk films te maken en op te nemen. In ruil daarvoor deelt hij zijn creatieve proces en afhankelijk van de bijdrage, krijgen donateurs ook inspraak bij het maken van zijn films en ontvangen ze verderop genoemde speciale rewards.

Patreon
Patreon is een internationaal crowdfunding platform waar mensen een creatieve maker kunnen ondersteunen in zijn of haar werk, door maandelijks een bedrag te doneren. Iedereen bepaalt zelf hoe groot of klein dit bedrag is. In ruil daarvoor, krijgen de donateurs – de zogenoemde Patrons – iets terug van de maker. Zo ontvangen ze bepaalde rewards, zoals tickets voor de premiere, hun naam in de credits of een kijkje achter de schermen. Voor bedrijven zijn er ook speciale zakelijke rewards. In de filmindustrie is dit een heel nieuwe manier van een inkomen genereren.

Succesverhalen
Ondanks dat er nog geen grote Nederlandse succesverhalen op gebied van film zijn, is het geen onbekend platform. Kijk bijvoorbeeld naar videomakers Kurzgesagt en Philip DeFranco of muzikant Paul Davids.

Wil je meer weten over Stefan en zijn plannen of zou je hem hier graag bij ondersteunen? Neem dan een kijkje op zijn Patreon-pagina, waar tevens de speciaal hiervoor gemaakte video te vinden is: www.patreon.com/filmmakerstefan

Reacties

video
99832
Onnodig verlies DVVC in Dordrecht
Stefan van den Bosch uit Dongen wil volledig kunnen leven van het filmmakers bestaan. Om
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180918/22-jarige-dongense-filmmaker-wil-volledig-inkomen-generen-donaties/
2018-09-18T09:02:42+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/09/18101526/stefan2.jpg
Nieuws, Zakelijk