Elke dag is bijzonder…het is internationale chocoladedag

Foto: CC0/Creative Commons

Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een bijzondere gebeurtenis, een persoon, een ziekte of een activiteit.  We kennen natuurlijk allemaal Moederdag, dierendag of Valentijnsdag. Maar weet je bijvoorbeeld ook wanneer de Nationale Belletje-trek-dag valt? En heb je wel eens gehoord van Wereld Bamboe Dag? Vanaf vandaag kun je iedere dag op dongen.nieuws.nl bekijken in welk teken deze dag staat. Zo heb je altijd wat te vieren of te herdenken!

13 september

Vandaag is het:

Programmeursdag 
In 2009 ondertekende de Russische president Dmitri Medvedev het regeringsbesluit om “Programmeursdag” officieel als feestdag te erkennen. In dat besluit werd ook vermeld dat deze feestdag gevierd dient te worden op de 256e dag van het jaar. Dat is dan 13 september behalve in een schrikkeljaar, dan wordt het 12 september. Die 256e dag is niet random gekozen, een byte kan 256 verschillende waarden aannemen. Er zal geen programmeur te vinden zijn die dat niet weet.

Roald Dahl Dag
Ook al is de schrijver Roald Dahl in 1990 overleden, nog steeds wordt door veel bibliotheken en boekenliefhebbers zijn geboortedag 13 september 1916, herdacht. Roald Dahl werd vooral bekend en geliefd om zijn kinderboeken. Wie kent zijn boeken De heksen, De griezels, de Grote Vriendelijke Reus, Mathilde en Sjakie en de Chocoladefabriek niet? Het zijn grappige en ook vaak een beetje griezelige boeken, die nog steeds populair. Veel van zijn boeken zijn ook verfilmd. Daarnaast schreef hij ook, vooral korte verhalen voor volwassenen, met een meestal verrassend en onverwacht einde. Wat minder bekend is dat hij het filmscript voor de Bondfilm You only live twice schreef.

Internationale Chocolade Dag
Op 13 september is het Internationale Chocolade Dag. Een dag waar weinig mensen bezwaar tegen hebben waarschijnlijk. De datum is gekozen omdat het de geboortedag en verjaardag is van Milton S. Hershey, de Amerikaan die de Hershey Chocolate Company oprichtte.

Internationale Dag van Positief Denken
Vandaag is het de bedoeling dat je geen negatieve gedachten hebt. Door positief te denken word je optimistischer en gelukkiger.

Reacties

article
99767
Wereldwijd wordt er door het jaar heen op bijna elke dag wel stilgestaan bij een
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180913/dag-is-bijzonder-is-internationale-chocoladedag/
2018-09-13T13:17:51+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/09/13131714/chocolade.png
Nieuws