Dongense kunstgrasverwerker TUF Recycling onder vuur bij ZEMBLA

Foto: Pix4Profs/Jan Stads

Het onderzoeksjournalistieke programma ZEMBLA besteedt in de uitzending van woensdagavond uitgebreid aandacht aan de recycling van kunstgrasvelden. Hiermee zijn grote problemen, zo blijkt uit een onderzoek van het programma. Recyclingbedrijf TUF in Dongen, dat verwijderde kunstgrasvelden met plastic en milieuverontreinigend rubber verwerkt, speelt een belangrijke rol in de uitzending.

In de Dongense gemeenteraad komt het bedrijf  TUF Recycling regelmatig ter sprake. De gemeente Dongen heeft het bedrijf dwangsommen opgelegd wegens het niet voldoen aan de voorschriften uit de omgevingsvergunning. In de uitzending van Zembla blijkt nu dat het bedrijf nog steeds niet voldoet aan de vergunningseisen. Inmiddels  zou voor ongeveer 100.000 euro aan dwangsommen open staan, maar Tuf Recycling heeft volgens Zembla nog nauwelijks iets betaald.

Reactie van gemeente
De burgemeester van Dongen zegt in het programma dat ingrijpen bij TUF de gemeente met een probleem opzadelt. “We hebben er ook niets aan als het bedrijf failliet gaat. Bovendien komen we te zitten met een heel groot terrein dat vol ligt met matten”, aldus burgemeester Starmans-Gelijns. Zembla meldt dat saneren van het bedrijfsterrein van TUF volgens deskundigen minstens 3 miljoen euro zou gaan kosten.

Tuf Recycling heeft in een schriftelijke verklaring aan Zembla laten weten in overleg te zijn met gemeente en andere partijen om de situatie op te lossen.

De aflevering van ZEMBLA wordt  vanavond (woensdag 12 september) om kwart over negen  uitgezonden op NPO2.

Lees ook: 

Volkspartij Dongen bezorgd over negatieve effecten rubberkorrels in kunstgras

Gemeente gaat handhaven op overtredingen Tuf Recycling

VVD bezorgd over uitstraling van Tichelrijt

Democratisch Podium ergert zich aan torenhoge stapels grasmatten

Reacties

article
99744
Het onderzoeksjournalistieke programma ZEMBLA besteedt in de uitzending van woensdagavond uitgebreid aandacht aan de recycling
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180912/dongense-kunstgrasverwerker-tuf-recycling-vuur-zembla/
2018-09-12T09:12:23+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2017/10/13123730/kunstgras.jpg
D'n Ham Vandaag, Nieuws