Geschilderde film is oogstrelend

Foto:

Maandag 17 september vertoont Cinemaclub Dongen de film  “Loving Vincent” in het theater De Volckaert.

Wat je ook als kijker van de film “Loving Vincent” vindt, de productie van deze film is een verhaal op zich en is al genoeg reden om hem te gaan zien. Om een animatiefilm te maken over het leven van Vincent van Gogh enwel in de schilderstijl van de schilder, werkten in dit Pools-Brits project 4 jaar lang honderdvijfentwintig schilders in een fabriekshal aan 66.960 frames. Dit heeft een kleurrijke en intense film opgeleverd.

Loving Vincent laat zich in tweeën delen. Het hier en nu is gebaseerd op de bekende schilderwerken van Van Gogh en deze worden afgewisseld met zwart-witscènes die de flashbacks weergeven. Deze flashbacks staan los van de zo kenmerkende stijl van Van Gogh en kwamen met behulp van de rotoscoop tot stand. Hierbij wordt over live-actionfilmbeelden heen werd geschilderd. Het resultaat is dat de film voor het oog rustiger wordt en door het hanteren van de rotoscoop-techniek dynamischer en vloeiender. Dit alles wordt gecombineerd met een spannend misdaadverhaal waarin wordt onderzocht of iemand anders dan Vincent hem heeft omgebracht.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs  € 6,50 en voor leden van de cinemaclub € 5,00.  Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen