Energie Dongen geeft Dongen stevige impuls energietransitie

Foto: CC0/Public Domain

Energie Dongen zet een grote stap in de energietransitie. Leden en inwoners van de gemeente Dongen vinden het belangrijk bij te dragen aan de 4 windmolens op De Spinder die voor 7.500 huishoudens stroom gaan leveren.

Leden Energie Dongen laten zich van de goede kant zien
In Dongen zijn al meer dan 870 Spinderdelen verkocht door de (nieuwe) leden, ook nog niet-leden lieten zich niet onbetuigd! Samen geven ze het goede voorbeeld, dat navolging verdient. “Maken we er met z’n allen 1000 van in september?”, vraagt bestuurslid Lucien Snoeren zich af. “In Dongen doen we dat! Wedden?”, verzekert Anton Euren. Het Hart van Brabant klopt ook in Dongen! In totaal is al 90% van deze 6.000 Spinderdelen verkocht!

Extra tijd voor de vakantieganger
Tijdens de vakantieperiode is natuurlijk niet iedereen in de gelegenheid geweest om mee te doen. Daarom volgt een tweede periode tot 30 september 2018 om zo veel mogelijk inwoners nog een kans te geven. “Het is tenslotte een burgerinitiatief!”, merkt Ruud Zuer, voorzitter van het Burgerwindpark, op. “De kopers uit de eerste periode zijn zeker van het door hun gekochte aantal.” Dat is goed voor je eigen portemonnee.

Wat heb ik nauw aan zo’n Spinderdeel van Burgerpark De Spinder?
Je kunt als inwoner of ondernemer investeren in de windmolens. Al bij een inleg van € 250, profiteer je van de opbrengst. Twintig jaar lang krijg je dan elk jaar een uitkering. Een deel van dat bedrag is zeker, omdat we subsidie krijgen van het Rijk voor de opgewekte duurzame energie (SDE+- subsidie). Een ander deel van dat bedrag is afhankelijk van de hoeveelheid wind. Totaal groeit je ingelegde € 250 in twintig jaar tot ongeveer € 538 (voorzichtige schatting) of tot ongeveer € 630 (waarschijnlijke schatting).

Energie Dongen met 10 lokale energiecoöperaties
Samen bouwen zij vier windmolens op De Spinder. Deze windmolens produceren elektriciteit voor 7.500 huishoudens. Dit levert een aanzienlijke bijdrage aan de doelstelling om energieneutraal te worden en duurzame energie op te wekken. Onder de naam Coöperatieve Vereniging Burgerwindpark De Spinder U.A. werken ze samen.

Met de aanschaf van een Spinderdeel, steun je ook je energiecoöperatie Energie Dongen om ook voor jou de energiedoelstellingen te realiseren en energie betaalbaar te houden in Dongen. Je kunt nog Spinderdelen kopen tot en met 30 september 2018 op: www.spinderwind.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen