Collecteweek KWF

Foto: KWF

Deze week organiseert KWF Kankerbestrijding de grootste collecte van Nederland. Ruim 80.000 vrijwilligers gaan van 2 t/m 8 september de straat op om geld op te halen voor kankeronderzoek. Elke euro die de collectanten ophalen, draagt bij aan de missie van KWF: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Zo brengen we samen de dag dichterbij dat er niemand meer sterft aan kanker.

Collecteren met een persoonlijke reden
Kanker raakt ons allemaal: maar liefst 1 op de 3 mensen krijgt kanker. Daardoor loopt iedere collectant met een eigen motivatie en doet iedereen met een persoonlijke reden iets in de collectebus. Ook Thijs (24) geeft aan de collectant. Hij kreeg 6 keer kanker, de eerste keer op zijn 14e. Thijs: ‘Tijdens de KWF-collecteweek wordt er geld ingezameld voor onderzoek naar nieuwe behandelmethoden. Die zorgen ervoor dat meer mensen in de toekomst de ziekte overleven. Zodat jonge kinderen wel op kunnen groeien of moeders hun kinderen niet achter hoeven te laten. Voor mij is het dan een kleine moeite om iets in die collectebus te stoppen.’

Feiten & cijfers
Hoewel de overlevingskansen stijgen, is kanker nog altijd doodsoorzaak nummer 1. Enkele feiten en cijfers:

  • 1 op de 3 mensen krijgt kanker;
  • Jaarlijks overlijden ongeveer 45.000 mensen aan kanker;
  • Dankzij onderzoek is de 5-jaars overlevingskans gestegen van 25% in 1949 tot 64% nu;
  • KWF financiert ongeveer 50% van alle onderzoeksprojecten in Nederland;
  • Per jaar zijn er circa 400 lopende onderzoeksprojecten, waaraan circa 800 wetenschappers fulltime werken;
  • Een onderzoek duurt gemiddeld 4 jaar en kost gemiddeld 500.000 euro.

Samen komen we steeds dichterbij
Samen met miljoenen mensen dromen wij van een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. Wereldwijd werken wetenschappers naar die dag toe. Zo snel als zij kunnen. Zo snel als wij hen in staat stellen. Help daarom mee en geef tijdens de collecteweek. De collectant van KWF komt in de week van 2 t/m 8 september aan de deur, in winkelcentra, op drukke plekken in het stadshart of bij evenementen. Elke collectant kan zich legitimeren en is te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab en aan het Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen