Raad dik tevreden met nieuwbouw Trappistenstraat

Foto:

De Dongense gemeenteraad is dik tevreden met de plannen voor de bouw van drie nieuwe appartementencomplexen aan de Trappistenstraat. ‘Dit is een heel positieve ontwikkeling. We krijgen er 27 extra sociale huurwoningen bij, er is goed gedacht aan voldoende parkeergelegenheid en de huidige huurders zijn allemaal netjes behandeld’, zo vatte PvdA-raadslid Tonny Dijck de algemeen heersende blijdschap samen.

De 45 huurwoningen aan de Trappistenstraat, eigendom van Casade, zijn in 1966 gebouwd en worden gesloopt: ze zijn sterk verouderd en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarvoor in de plaats komen 72 nieuwe woningen, verdeeld over drie gebouwen, 27 woningen meer dus. Dat is mogelijk omdat de nieuwe woningen een stukje kleiner worden: ze zijn namelijk bestemd voor senioren terwijl de huidige appartementen groot genoeg waren voor bewoning door een gezin.

Naast lof was er ook nog een vraag van de VVD over de doelgroep. ‘Kan er geen mix gemaakt worden van senioren en starters, want voor starters is er heel weinig op de markt’, zo merkte VVD-raadslid Perry Wens op. Maar dat zat er volgens wethouder Bea van Beers niet in. ‘In principe kan dat maar Casade heeft echt aangegeven dat ze op de groep 55- plussers mikt. Als die niet reageren, dan komen de appartementen natuurlijk ook voor andere leeftijdsgroepen beschikbaar. Het is niet zo dat ze dan leeg blijven staan’.  Van Beers was overigens ook blij met de positieve reacties uit de raad. ‘Ik denk inderdaad dat dit een echte kwaltieitsverbetering is voor de wijk’.

De sloop en aansluitend de nieuwbouw is gepland voor begin januari 2019.

Door: Bernadette Klerx

Reacties

article
99432
De Dongense gemeenteraad is dik tevreden met de plannen voor de bouw van drie nieuwe
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180831/raad-dik-tevreden-nieuwbouw-trappistenstraat/
2018-08-31T12:19:39+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2017/05/30154252/trappistenstraat.jpg
D'n Ham Vandaag, Nieuws