Opening Cammeleur rechtstreeks uitgezonden op Ziggo kanaal 42

Foto: dongenhomespot

De opening van de nieuwe Cammeleur op 1 september zal rechtstreeks worden uitgezonden door Langstraat Media op
kanaal Ziggo-42 .De uitzending van de opening van de Cammeleur is voor niet Ziggo klanten ook via het YouTube-kanaal van Langstraat Media te bekijken.

Langstraat Media
Vanaf 1 september maakt de lokale omroep Dongen officieel deel uit van Langstraat Media, een samenwerkingsverband van lokale omroepen in de gemeenten Dongen, Waalwijk en Loon op Zand. Dongen krijgt hierdoor weer een openbare lokale omroep. Door het bundelenvan krachten van vrijwilligers uit genoemde gemeenten op het gebied van lokale radio en televisie, ontstaat er een media- en nieuwsplatform dat over de grenzen van gemeenten heen nieuws- en omroepactiviteiten in het gehele Langstraatgebied gaat bundelen.

Het is niet de eerste keer dat een evenement in Dongen door Dongense mensen rechtstreeks wordt uitgezonden op televisie. De opening in 1970 van de voorloper van de huidige sporthal De Salamander kon door de ontwikkelingen op
het gebied van technieken van de toen nieuwe kabeltelevisie via het Centraal Antenne Systeem door bezitters van een televisietoestel in zwart-wit worden bekeken .Ook de Dongense dorpsquiz (DDDQ ) is al een aantal jaren rechtstreeks te volgen via een youtube-kanaal. Datzelfde geldt sinds dit jaar voor de opening en de sluiting van de zomerspelen.

De rechtstreekse opening van de Cammeleur vormt meteen de start van de reguliere uitzendingen van de nieuwe lokale omroep in Dongen. Het Dongense team dat de uitzending gaat verzorgen zal onder andere bestaan uit Rinus Krijnen, Adriaan Raesen, Jan Verdaasdonk en Con Loomans.

Dongenhomespot
De Dongense Internetkrant Dongenhomespot.nl draagt in het kader van de rechtstreeks uitzending ook een steentje bij. De uitzending die op televisie via kanaal 42 wordt uitgezonden is ook te zien via de krant, via het katern LANGSTRAATREGIO , die tevens vanaf 1 september het belangrijkste nieuws uit de drie samenwerkende Langstraatgemeenten zal brengen . Vanaf september zorgt de krant voor aanvoer van het Dongense nieuws, als blijvend zelfstandig nieuwsorgaan op het gebied van lokale en regionale nieuwsvoorziening in de gemeente Dongen.

Er staan in september meer live-uitzendingen op het programma Zo zal de bekende wandeltocht ‘De 80 van de Langstraat integraal op televisie te zien zijn, inclusief de Dongense doortocht van dit evenement. Ook de Dongense Dorpsquiz is live te zien via kanaal 42 .De start van Langstraat Media in Dongen zal middels een aantal opvallende acties worden geïntroduceerd in ons dorp. Een speciale groep mensen is met de voorbereidingen daarvan bezig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen