Dongen krijgt tweede Jumbo

Foto: CC0/Public Domain

Dongen krijgt er in de loop van 2019 een tweede vestiging van Jumbo bij. Deze komt in plaats van de huidige EMTÉ supermarkt aan het Looiershof

Afgelopen voorjaar kondigde het consortium van Jumbo en COOP aan dat overeenstemming was bereikt met eigenaar Sligro Food Group over de voorgenomen aankoop van EMTÉ. De twee supermarktbedrijven hebben een onderlinge  verdeling gemaakt tussen de 130 over te nemen EMTÉ supermarkten. Voor Dongen betekent dat dat de EMTÉ omgebouwd wordt naar de Jumbo formule. Alle betrokkenen, inclusief de supermarktmanagers en ondernemers van de EMTÉ winkels, zijn daar destijds van op de hoogte gebracht.

Het feit dat de huidige Dongense Jumbo vestiging zich op slechts een steenworp afstand bevindt van de plek waar de tweede vestiging moet komen is volgens een woordvoerder van Jumbo niet van invloed op de gemaakte verdeling. Naar verwachting zal de transitie en ombouwoperatie in de loop van 2019 zijn voltooid.

Over Jumbo
Jumbo telt momenteel circa 585 winkels, waaronder drie Foodmarkten. Ook zijn er 390 Pick Up Points waar klanten hun online bestellingen kunnen ophalen en bezorgt de supermarktketen boodschappen aan huis. In 2017 behaalde Jumbo een consumentenomzet van € 7.010 miljoen. Door de overname van Super de Boer in 2009 en C1000 in 2012 is Jumbo uitgegroeid tot het tweede supermarktbedrijf van het land. Bovendien heeft Jumbo begin 2016 de foodserviceformule La Place overgenomen.

Reacties