Informatieavond Zorg en Mantelzorg door Wijkraad Centrum

Foto: Flickr

De Wijkraad Centrum organiseert op dinsdag 2 oktober een informatieavond in De Cammeleur. Het onderwerp is de Zorg in het algemeen en in het bijzonder Mantelzorg. Het bestuur van de Wijkraad heeft de ervaring dat er veel problemen zijn op dit gebied en hoopt op deze avond antwoord te kunnen geven op prangende vragen.

Een van de meest gehoorde problemen is dat het niet duidelijk is waar je terecht kunt als je vragen hebt. Zorg nodig hebben is geen vrije keuze van mensen. Het overkomt je en het is niet gemakkelijk om er goed mee om te gaan. Het is extra lastig als je niet weet waar en vooral bij wie je terecht kunt met je vragen. Want je hoeft het niet alleen te doen. Er zijn legio mogelijkheden om hulp te vragen.

De avond gaat ook over Mantelzorg. Want, als iemand zorg nodig heeft wordt vrijwel altijd in eerste instantie een beroep gedaan op partners, kinderen of andere naasten. Logisch natuurlijk dat je graag de zorg voor je partner, ouders of kinderen op je neemt, maar het is ook heel logisch dat het een zware taak is en wel eens moeilijk vol te houden. Overbelasting ligt altijd op de loer. Dan is het goed te weten dat ondersteuning mogelijk is. Maar waar vind je die is de vraag die niemand bezighoudt als alles op rolletjes loopt, maar waarop het antwoord niet zo gemakkelijk te vinden is.

Wegwijzer
De Wijkraad wil de taak van wegwijzer op zich nemen en heeft voor deze avond vier sprekers uitgenodigd. Dat zijn: een vertegenwoordiger van De Entree, aan de Hoge Ham. Het is een voorziening van de gemeente en iedereen kan daar binnen lopen met een vraag over zorg, werk en inkomen. Ingrid van de Pol is de mantelzorgconsulent van de gemeente. De Mantelzorgmakelaar neemt regeltaken over van de mantelzorger en UWassistent is een organisatie die persoonlijke dienstverlening op maat regelt voor alles in en om het huis.
De avond begint 19.30 uur met een ontvangst met koffie of thee en duurt tot 21.00 uur. Er is volop gelegenheid vragen te stellen. De wijkraad zorgt voor folders. Aanmelden is niet nodig.
Voor meer informatie: [email protected]

Reacties

article
97639
De Wijkraad Centrum organiseert op dinsdag 2 oktober een informatieavond in De Cammeleur. Het onderwerp
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180806/informatieavond-zorg-en-mantelzorg-wijkraad-centrum/
2018-08-06T11:09:05+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2015/06/mantelzorg2.jpg
Nieuws