Kinderen dragen ‘eerste’ steentje bij aan nieuwe Agnesschool

De schoolvakantie staat op het punt te beginnen Ook voor de leerlingen van de Sint Agnesschool in Dongen – Vaart.  Geen proefwerken of taallessen en voor heel lang geen huiswerk meer, maar er moest vandaag toch nog evennog hard gewerkt worden.

Voordat er zes weken uitgerust kan worden moest er door de leerlingen  vandaag nog een steentje bijgedragen worden aan de nieuwbouw van de school die vanmiddag officieel van start ging. Wethouder Bea van Beers en Initia directeur waren er natuurlijk ook aanwezig bij dit officiële moment. Beiden hielden een kort toespraakje over hoe het er allemaal uit gaat zien straks . Als alles mee zit, is de school al dit jaar rond de kerstdagen al klaar.

De kinderen mochten van  buurman Kimenai over zijn erf naar de bouwplaats lopen. De heer Kimenai  ontving een bloemetje omdat hij een deel van zijn perceel ook beschikbaar heeft gesteld voor het bouwverkeer wat de komende maanden prominent aanwezig zal zijn rondom de nieuwe school. Als straks de school klaar is komt de speelplaats aan de voorkant én  komt er voor alle inwoners van Dongen- Vaart een prachtig dorpsplein.

Bekijk een prachtige sfeerreportage van Jan Stads/Pix4Profs in de fotoserie bovenaan dit artikel

Met dank aan: Piet Eelants (dongenhomespot)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen