G -Team DVVC bestaat 10 jaar.

Foto:

In het voorjaar van 2008 werd op initiatief van Tom Schoormans en Marion van den Bemd het idee geboren om bij DVVC een G-voetbalteam op te gaan richten.

Met goedkeuring van het toenmalige bestuur werd er onderzoek gedaan naar de haalbaarheid en het bestaansrecht van een G-team binnen de gemeente Dongen en de club. Samen met de KNVB (Aschwin Verstijnen) en aangepast sporten Tilburg werd een plan van aanpak gemaakt. De conclusie van dit plan was dat een G-team bij DVVC zeker een grote kans van slagen zou hebben, en dat bleek wel uit de eerste aanmeldingen.

Na een wervingscampagne d.m.v. advertenties, flyers en andere diverse media kwamen tijdens de eerste training in September al 10 spelers en speelsters zich aanmelden voor ons G-team. De eerste kennismaking van het G-team aan de club en de gemeente Dongen was tijdens een wedstrijd tussen het G-team van DVVC en Terheijden. In die tijd groeide het G-team gestaag met ondertussen 20 spelers en speelsters uit Dongen en daarbuiten.

Om deze jongens en meisjes te trainen en te begeleiden moesten er uiteraard begeleiders en trainers worden gezocht. Al snel kwamen en diverse aanmeldingen van enthousiaste vrijwilligers binnen de club. De meeste van deze vrijwilligers bieden nog steeds, na 10 jaar, hun diensten wekelijks aan om deze groep te begeleiden. Na enkele oefenwedstrijden en vele trainingen is het G-team in 2009 begonnen aan de reguliere KNVB competitie voor G-teams.

Ook binnen de club heeft het G-team zich in die jaren al aardig aangepast en is dan ook vaak present bij diverse activiteiten zoals het jaarlijkse darttoernooi tijdens de nieuwjaarsreceptie. Ook mag de jaarlijkse playbackshow en de Sint niet vergeten worden. Dat het G-team gewaardeerd wordt binnen de gemeente Dongen blijkt wel dat op 13 april 2011 door de wethouder van sportzaken de aanmoedigingsprijs aan het team werd uitgereikt.  Binnen de club is de geweldige inzet van alle vrijwilligers bekend en word in 2015 de vrijwilligersprijs aan het G-team uitgereikt.

In 2011 kwam Birte Jansen bij het G-team en het bestuur terecht, met de vraag of er een G-voetbaltoernooi georganiseerd kon worden bij DVVC, omdat zij een afstudeerproject moest hebben voor haar opleiding sport en beweging. Uiteraard wordt dit idee warm ontvangen en met enkele vrijwilligers wordt het 1e Jan Oomens georganiseerd. Het toernooi krijgt de naam van helaas te vroeg overleden erelid Jan Oomens. Door het grote succes wordt besloten om dit toernooi jaarlijks te gaan organiseren op de 1e zaterdag van September.

Ondertussen is dit toernooi uitgegroeid naar plm. 30 teams uit de gehele regio en ver daarbuiten. Meer dan 50 vrijwilligers van DVVC helpen die dag om dit geweldige Jan Oomens G-voetbaltoernooi in goede banen te leiden. Uiteraard zal op 1 september a.s. tijdens het toernooi nog aandacht worden besteed aan het 10 jarig bestaan van het G team.

Kijk voor meer informatie over het Jan Oomens G voetbaltoernooi en het G team op onze eigen website: www.dvvc-gteam.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen