Piet en Nel Siemons-van Engelen 60 jaar getrouwd

Foto: Johan Wouters/Pix4Profs

Maandagochtend bracht burgemeester Marina Starmans een bezoek aan Piet en Nel Siemons-van Engelen. Het was deze dag precies 60 jaar geleden dat zij in het huwelijksbootje stapten. De burgemeester had Bakker Filius meegenomen die voor het diamanten paar een heerlijke taart had gebakken.

Piet Siemons en Nel van Engelen zijn getrouwd op 11 juni 1958 in Teteringen waar Nel is geboren. Piet is geboren te Oosterhout en woonde daar aan de Koningsdijk. Na hun trouwen was Oosterhout de eerste jaren hun woonplaats. Piet werkte bij de post en ging nadat hij een hele tijd in ‘s-Hertogenbosch de post had rondgebracht naar Dongen. Het echtpaar verhuisde na 4 jaar naar Dongen waar Piet als snel de bijnaam Piet de Post kreeg.

Ze kregen 3 kinderen, twee zoons en een dochter. Piet bleef aan Oosterhout verknocht en heeft er nog jaren muziek gemaakt bij de Koninklijke Harmonie en dweilband de Pierewaaiers. Alle boodschappen werden gedaan in Oosterhout waar ze iedere zaterdag te vinden waren. Zelfs nu ze toch al de leeftijd bereikt hebben van 86 en 81 jaar gaan ze nog vaak voor hun extra boodschapjes, kleding,en pa voor zijn schilder kwastjes enz. naar de stad.

Na 40 dienstjaren kon Piet met pensioen en daar hebben Piet en Nel jaren van kunnen genoten door samen vele landen te bezoeken voor een vakantie. Ze hebben heel wat kilometers gefietst en Piet ging met regelmaat toen nog vissen. Nadat eerst de auto en daarna de fiets werd opgeruimd ging hij als hobby schilderen. Samen hebben ze een hobbykamertje en als Piet er niet zit te schilderen dan zit Nel er om mooie kaartjes te maken.

Nel is jaren vrijwilligster geweest op de Volkcaert en is daar nog niet zo heel lang geleden mee gestopt. Inmiddels zijn ze een 4 tal achterkleinkinderen rijker en zijn er nu dus 4 generaties waar ze volop van kunnen genieten en super trots op zijn. Zijn altijd geïnteresseerd en benieuwd hoe het het met de kleintjes gaat.
Nel wordt bijna iedere donderdagmiddag opgehaald door haar dochter of kleindochter en als eerste vraagt of er nog wat te strijken valt. Ze noemt dat zelfs ook een hobby.

Gekscherend wordt Nel op die middag wel eens Au Pair genoemd want ze is voor ieder klusje inzetbaar. Speelt nog een potje memory met de kleintjes en probeert haar best te doen om te winnen. Het weekend voor de huwelijksdatum is ingevuld door met kinderen kleinkinderen en achterkleinkinderen de Efteling te bezoeken. En de zondag werd besteed om lekker uit te eten met zijn allen.

Reacties

article
96647
Maandagochtend bracht burgemeester Marina Starmans een bezoek aan Piet en Nel Siemons-van Engelen. Het was
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180612/piet-en-nel-siemons-engelen-60-jaar-getrouwd/
2018-06-12T21:20:48+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/06/12211950/siemons1.jpg
Nieuws