16 juni Atledo’s 34e Positif Dwars Door Dongen

Foto:

Op 16 juni staat Dongen in het teken van Positif Dwars Door Dongen. Tussen 15.30 en 20.00 uur organiseert A.T.V. Atledo voor de 34e keer dit jaarlijkse loopevenement voor jong en oud, scholieren en bedrijven, trimmers en wedstrijdlopers, baan- en wegatleten en voor sporters met een beperking. De organisatie van Positif Dwars Door Dongen heeft ook dit jaar weer een breed programma samengesteld. Dit jaar met veel scholieren van het Cambreur College.

Hoppenbrouwers Scholierenloop, VB-loop en pupillen
Het spektakel begint om 15.45 uur met de populaire Hoppenbrouwers Scholierenloop. “Met Hoppenbrouwers hebben we een sponsor gevonden waardoor we de scholierenloop nog aantrekkelijker kunnen maken.” Alle kinderen krijgen een leuke attentie.
Honderden basisschoolleerlingen gaan hun conditie testen over een afstand van 400 of 800 meter op de atletiekbaan van Atledo. De school met relatief de meeste deelnemende leerlingen krijgt de wisselbeker mee. Mascotte Donkey zorgt voor vertier en aanmoedigingen.
Aansluitend lopen de VB-atleten om 17.15 uur ook 400 of 17.20 uur 800 meter en om 17.25 lopen de pupillen van Atledo en andere clubs 1.000 meter op de atletiekbaan.

De AVRI Engelse mijl: baanatleten en Cambreur schoolieren
Om 17.40, 17.45 en 17.50 uur lopen de Cambreur scholieren de AVRI Engelse Mijl (1.609 meter). De start is op het fietspad langs het kanaal ter hoogte van de atletiekbaan en vandaar lopen ze over de Wilhelminastraat naar de atletiekbaan aan de Hertog Jan. Om 17:50u zullen ook de junioren, senioren en masters starten. Een spectaculair snel onderdeel van Positif Dwars Door Dongen.

Parkoers 5 km trimloop en 10 km wedstrijd- en trimloop
Dit jaar loopt de wedstrijd- en trimloop langs het kanaal. De start is op de Atletiekbaan. Vandaar gaan de lopers over het fietspad naar de sportlaan. Langs de Rijensestraatweg gaan de lopers over het voetpad richting het kanaal. Via het fietspad Kanaaldijk Noord en vervolgens de weg wordt gelopen door de kanaalstraat naar de Viersprong. Door een kort stukje oude baan via de Prins Hendrikstraat komen de atleten terug bij de roeloff van Dalemstraat die ze doorsteken naar de Hertog Janstraat. Bij terugkomst bij Atledo zal de 5 km finishen en de 10 km zal nog eenzelfde ronde lopen.
Om 18.05 uur start de 5 kilometer.
Om 19.00 uur start de 10 kilometer, het slotstuk van Positif Dwars Door Dongen.

Bedrijvenloop
Sinds lang nodigt Atledo bedrijven uit om met hun personeel op de 5 en de 10 kilometer te strijden om een wisselbeker. Maar het draait natuurlijk niet alleen om die beker. De meeste bedrijven doen mee vanwege de gezelligheid op de Atledobaan, teambuilding en gezond personeel. Ook dit jaar worden de bedrijven weer ontvangen in de Sponsorlounge die aangekleed wordt door De Viersprong. Voor lekkere hapjes en ook voor de drank wordt gezorgd. Omdat de sponsors van Atledo hier ook aanwezig zijn, is er dan natuurlijk tijd en ruimte om te netwerken.

Thomashuis Sponsorloop
Voor het vierde jaar zet Atledo het Thomashuis in het zonnetje. Mensen met een verstandelijke beperking wordt een fijn thuis geboden in het Thomashuis. Deelnemers kunnen dit ondersteunen door een bedrag te doneren op het inschrijfburo bij Atledo of via de online inschrijving. Maar als je alleen deel wilt nemen aan de Thomashuis Sponsorloop en niet in de uitslag wilt worden vermeld, doneert Atledo de helft van je inschrijfgeld aan het Thomashuis.
Voor de veiligheid van de vele honderden deelnemers en van het publiek zal het parkoers gedeeltelijk autovrij worden gehouden. Er is voldoende ruimte voor fietsenstalling en op 500 meter van de atletiekbaan op de Kanaaldijk Noord is voldoende parkeergelegenheid. Doe dus mee of kom als toeschouwer kijken en aanmoedigen. Langs het parkoers of op de feestelijke Atledobaan waar alle lopers finishen en waar na afloop op het terras of aan de bar kan worden nagepraat hoe het was.

Inschrijven kun je op de accommodatie van Atledo tot 45 minuten voor de start van de gewenste afstand. Op www.dwarsdoordongen.nl vind je alle informatie over het parcours. Tot ziens op zaterdag 16 juni bij Atledo!

Reacties

article
96644
Dames en heren handballers moeten punten aan Internos laten
Op 16 juni staat Dongen in het teken van Positif Dwars Door Dongen. Tussen 15.30
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180612/16-juni-atledos-34e-positif-dwars-dongen/
2018-06-12T19:35:05+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2017/05/17094452/ddd17.jpg
Nieuws