Energie Dongen realiseert eerste grote zonnepanelenproject

Foto: CC0/Public Domain

Dongenstroom Coöperatie U.A. legt 450 zonnepanelen op de Dressuurstal Marjolein Verharen aan de Doelstraat. Op 5 juni 2018 is het eerste grote zonnepanelenproject gestart voor alle inwoners en ondernemers van de gemeente Dongen om deelnemer te worden van dit burgerinitiatief. In het 3e kwartaal 2018 wordt het project in werking gesteld.

Veel belangstelling
“Toen Anton Euren op 8 mei op het Cambreur College dit project presenteerde, merkten we dat hiervoor enorm veel belangstelling was,” vertelt Henk van der Weele. Er kwamen veel vragen en veel bezoekers zochten contact met de vrijwilligers van Energie Dongen voor informatie over hun energiebesparing. Rob Noordanus nam met veel humor vele misverstanden weg die er waren om van het gas af te komen. Zelf liet hij zien hoe hij dat had gedaan.

Dongenaren maken het samen weer mogelijk
Voorzitter Sijtze Brandsma vond de benodigde voorfinanciering bij bereidwillige Dongenaren. “Ik geloof dat we tempo moeten maken”, zo spoorde hij zijn medebestuurders en vrijwilligers aan, “want het enthousiasme bij inwoners en ondernemers is groot!” Op 4 juni belde Anton Euren op met de vraag aan de websitebeheerder: “Kun je morgen alles online zetten voor Dongenstroom?” Dat kon. De leden van Energie Dongen en de lezers van de Nieuwsbrief kregen een persoonlijke mail met de boodschap dat de zonnepanelen per direct beschikbaar kwamen.

Hoe werkt het?
Via de website van Energie Dongen kunnen alle inwoners (woningbezitters en huurders) en ondernemers binnen het gebied van de “postcoderoos” (5101, 5102, 5103, 5104, 5106 en 5109) deelnemen. Je hoeft helemaal niets te regelen, dat doet de coöperatie Dongenstroom. Overal wordt voor gezorgd, zoals aanbesteding, onderhoud, verzekering. Dongenstroom verzorgt de administratie en de verkoop van de opgewekte stroom, als ook het regelen van de opbrengst voor de leden. Deze zien de opbrengst meteen op hun energierekening terug.

Een extraatje voor het MKB
Ondernemers kunnen natuurlijk gewoon meedoen, vooral belangrijk als ze niet kunnen beschikken over een eigen dak. Heeft een ondernemer een groter dak, dan is dat interessant om dit aan te bieden voor een postcoderoosproject, zodat extra inkomsten kunnen worden genoten en je energiekosten behoorlijk kunnen dalen. De Dressuurstal Marjolein Verharen is hiervan het eerste goede voorbeeld. Voordelig voor jezelf én voor je klanten!

Reacties

article
96582
Dongenstroom Coöperatie U.A. legt 450 zonnepanelen op de Dressuurstal Marjolein Verharen aan de Doelstraat. Op
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180609/energie-dongen-realiseert-eerste-grote-zonnepanelenproject/
2018-06-09T18:14:37+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/03/08095120/zonnepanelen4.jpg
Nieuws, Wonen