Beeld ‘Vrouw met vogel’ komt weer terug in openbare ruimte of gebouw

Foto:

Het beeld Vrouw met Vogel komt op termijn weer terug in de openbare ruimte of in een openbaar gebouw. Het laaste woord daarover is aan oud-burgemeester J. Dosker, die het beeld cadeau kreeg.

Het beeld sierde jarenlang de hoek Looiersplein/Hoge Ham, maar is daar uit voorzorg weggehaald, vanwege vandalisme en vernieling.Het beeld staat nu al enige tijd in de ontvangstruimte van het gemeentehuis.  Raadslid Cees Zwaal van de Volkspartij Dongen stelde er gisteren vragen over.Hij wilde weten of het beeld weer op de oorspronkelijke plaats terugkomt, zodat er ‘meer inwoners van kunnen genieten’.

Burgemeester Starmans meldde dat het beeld in overleg met de heer Dosker is weggehaald. ‘Het beeld was beschadigd en hier in het gemeentehuis staat het in ieder geval een stuk veiliger. Binnenkort gaat het beeld terug naar de kunstenaar en wordt het in zijn oude glorie hersteld. In overleg met de heer Dosker gaan we vervolgens een mooie plaats zoeken, dat kan zijn in de openbare ruimte of in een openbaar gebouw. De heer Dosker heeft daarin echt het laatste woord’.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen