Spreekuur ‘Levensvragen’

Foto:

Iedereen heeft er weleens behoefte aan: even je hart luchten, je zorgen met iemand delen, je verdriet uiten om geliefden die zijn overleden of je pijn om moeilijkheden in relaties, eenzaamheid of weggestopte ervaringen.

Je wilt je familieleden er niet mee belasten, je vrienden zijn druk, en alles delen met je buren of dorpsgenoten voelt niet vertrouwelijk genoeg. Je kunt dan naar de dokter gaan, je kunt een psycholoog of maatschappelijk werker inschakelen. Je kunt vanaf begin april ook terecht bij het spreekuur ‘levensvragen’ in De Geubel.

Het spreekuur is opgezet vanuit de gezamenlijke kerken. De voorgangers, kerkelijk werker Marjanne de Bruin (Gereformeerde Kerk), dominee Jan Boom (Hervormde Kerk), dominee Jan Willem Ester (Christelijke Gereformeerde Kerk), en voorganger Rick Verkijk (hoop! Evangelische Kerk Dongen), ervaren het als een taak om iets te betekenen voor de samenleving. Naast bidden voor mensen in de maatschappij willen zij ook iets dóen: belangeloos dienstbaar zijn aan de dorpsgemeenschap. Rick Verkijk doet overigens niet zelf het spreekuur, maar Gerda Sinon, een lid van zijn pastoraal team, vervangt hem.

Iedereen uit Dongen en ‘s Gravenmoer kan terecht bij het spreekuur. Daarbij kan in principe alles ter sprake komen. De voorgangers zijn vertrouwd met dit soort gesprekken met mensen binnen hun geloofsgemeenschap. Of het nu gaat om de zin van het leven, het op orde krijgen van je leven, om vragen over God, geloof en kerk of om zomaar een praatje maken met iemand die een open hart heeft en een open oor, het kan allemaal. Als het nodig is kun je geholpen worden om de weg te vinden naar een maatschappelijk werker, psycholoog of schuldhulpverlener.

Bij het organiseren van het spreekuur speelde de vraag naar de vertrouwelijkheid een grote rol. Het spreekuur moet een veilige plek zijn waar je langs kunt komen zonder angst dat privacygevoelige zaken op straat belanden. Het is dus goed om te weten dat de pastors vanwege hun werk beroepsgeheim hebben, en ook van de gastvrouw die aanwezig is wordt geheimhouding verwacht.

Bezoek aan het spreekuur is mogelijk elke donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur, in een van de bovenzalen van De Geubel. Er is een traplift aanwezig. Iedereen kan zonder afspraak terecht. Een bezoek is gratis, evenals de koffie en thee. Op de pagina ‘kerknieuws’ in het Weekblad Dongen staat het spreekuur wekelijks vermeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen