Relaxed picknicken bij de Dag van het Park

Op zondagmiddag 27 mei werd in Park Vredeoord de Dag van het Park georganiseerd. De organisatie was zeer tevreden over wat er geboden werd door de Dongense samenleving. Ook op het bezoekersaantal was men trots. Maar wat vooral gewaardeerd werd, was de relaxte sfeer waarin mensen elkaar konden ontmoeten, waarin gespeeld, geluisterd en genoten werd.

De Dag van het park wordt vanuit Stichting Parkplezier georganiseerd om Park Vredeoord te promoten als een plek waar het aangenaam vertoeven is. Dit jaar lag het speerpunt op het programma voor kinderen. Het muziekprogramma werd dan ook afgetrapt door de jeugdhofkapel. Het was mooi om te zien hoe er geknutseld werd in de tent van Stichting Broeder Reparatus.

Er kon geluisterd worden naar het voorlezen bij de Boekenboom in combinatie met theater. Daarnaast kon er getennist worden bij de stand van TC Bas Dongen. Je kon daar je eigen poffertjes omdraaien. Ook populair bij hele gezinnen was een stokbroodje bakken, zittend rond de megavuurschaal van Scouting Laurentius. Voor de meer avontuurlijk ingestelde types was er een uitdagende tokkelbaan gebouwd, waarvoor graag even in de rij gestaan werd. Sjoelen, touwtrekken, Kubb spelen, blikgooien het kon allemaal. Voor wie het gemist heeft. Volgend jaar op 26 mei staat de negende editie van de Dag van het Park gepland.

In de schaduw van de oude bomen werden kleedjes uitgerold. Verschillende families zaten er al luisterend naar de acht verschillende muzikale groepen lekker te picknicken. Precies waarvoor Park Vredeoord bedoeld is!

Bekijk een sfeerreportage in de fotoserie bovenaan dit artikel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen