Oplevering Cammeleur nadert

Foto:

Het project Cammeleur is ‘in control’, maar het is nog onduidelijk of eind juni de eerste activiteit ( het eerste concert van de Koninklijke Muziekvereniging Dongen) kan plaatsvinden. Komende week komt daar meer duidelijkheid over. Dat deelde wethouder René Jansen de gemeenteraad gisteren mee. Oplevering Cammeleur nadert

Jansen, die het dossier Cammeleur heeft overgenomen van zijn voorganger Ad van Beek wilde de raad graag helderheid verschaffen over de huidige stand van zaken.  ‘Ik heb me deze week uitvoerig laten informeren.Ik kan u meedelen dat de aannemer toewerkt naar een oplevering eind volgende week ( 1 juni). We hebben bijna dagelijks contact. Afgesproken is ook dat alle punten, die na de oplevering nog niet in orde zijn, van een oplossing worden voorzien. De buitenruimte wordt eind juni opgeleverd en aanstaande dinsdag gaan we in het College praten over een voorstel voor de optreedlocatie. Samenvattend kan ik zeggen dat het project in control is, we hebben in ieder geval alle onzekerheden in beeld’.

’t Schouw
Het bestuur van de Moskee is al langere tijd in gesprek met de gemeente over de verkoop van’t Schouw. ‘Ik heb gehoord dat het bestuur van de moskee ’t Schouw heeft gekocht. Klopt dat?, vroeg PvdA-raadslid Martin Montens.  Het antwoord van wethouder Jansen was duidelijk: ‘Nee, de koopovereenkomst is nog niet getekend. Er zijn wel ontwikkelingen en afstemming, maar er is nog geen afronding’. Desgevraagd liet Jansen weten dat hij die afronding over een aantal weken wel verwacht. Bij de verkoop van ’t Schouw heeft de gemeente wel de voorwaarde gesteld, dat het pand een maatschappelijke bestemming krijgt en zeker geen commerciële.  Met de opbrengst van ’t Schouw wordt een deel van de Cammeleur gefinancierd.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen