Hernieuwd Buurtlabel Veilig Verkeer in de Biezen

Foto: Piet Eelants/dongenhomespot

Het leek een onthulling in de regen te worden maar gelukkig op het moment supreme was het toch droog. Onder toeziend oog van beleidsmedewerker van verkeer, Bart van der Meer onthulden voorzitter Leo van Hecke en vice-voorzitter Peter Misseyer op 24 mei het vernieuwde buurtlabel. Het buurtlabel is drie jaar geldig en betekent dat de buurt (in dit geval de wijkraad) de komende jaren (weer) actief bezig is met de verkeersveiligheid.

Het Buurtlabel wordt door Veilig Verkeer Nederland toegekend voor een periode van telkens drie jaar. In 2014, bij de eerste onthulling, was Wijkraad de eerste (en tot nu toe nog de enige wijk in Dongen) die het Buurtlabel Veilig Verkeer overhandigd kreeg van de Brabantse afdeling van Veilig Verkeer Nederland.

Het bezit van het Buurtlabel Veilig Verkeer houdt niet in dat een buurt voor 100% veilig is, maar laat wel zien dat er bewust gewerkt wordt aan verkeersveiligheid in de wijk in samenspraak verschillende partijen. Zo is wijkraad De Biezen momenteel bezig met een persoonlijke huis-aan-huis-enquête over de verkeersveiligheid aan de Gaarde, Pruimengaarde en Hof en wordt er ieder jaar de succesvolle fietsverlichtingsactie georganiseerd waarbij bewoners gratis hun fietsverlichting kunnen laten controleren en repareren.

Foto’s: Piet Eelants/dongenhomespot

Reacties