Prachtige opbrengst CliniClowns sponsorloop Basisschool Anspach

Foto:

Op 23 mei organiseerde basisschool Anspach een sponsorloop voor Stichting CliniClowns Nederland. Ruim 270 leerlingen kwamen in actie voor het bijzondere werk van CliniClowns. Met de opbrengst van deze sportieve actie kan CliniClowns nog meer zieke en gehandicapte kinderen laten lachen en even vergeten dat ze ziek zijn.

CliniClowns
Jaarlijks zorgen 70 speciaal opgeleide CliniClowns voor afleiding en plezier bij meer dan 90.000 zieke en gehandicapte kinderen in ziekenhuizen, thuis, op scholen, bij instellingen en online. “Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen leren om iets goeds te doen voor anderen. En omdat we allemaal achter het werk van CliniClowns staan, waren de kinderen heel gemotiveerd om een mooi bedrag bij elkaar te lopen!” Aldus juffrouw Ans, één van de initiators van de sponsorloop.

De hele school in beweging voor een lach
De sponsorloop werd gehouden op het parkeerterrein bij de school. De school maakte er een “cliniclowneske” en vrolijke actie van. Zo moesten kinderen een heel parcours afleggen waarbij ze ook moesten klimmen en klauteren. Super dat de Dongense Jeugdraad hiervoor hun stormbaan beschikbaar stelde en andere materialen om het geheel nog vrolijker te maken!

Het bleef gelukkig droog en het werd een bonte en gezellige boel. De afgelopen weken hebben leerkrachten enthousiast het belang van het werk van CliniClowns aan de kinderen uitgelegd en zijn de kinderen actief op zoek gegaan naar zo veel mogelijk gulle sponsors. Dat is gelukt. Opa’s, oma’s, buren, vrienden en familie steunen de prestatie. Aan het einde van de ochtend werd een bedrag bekend gemaakt van ruim € 3400…MAAR een deel van het verzamelde geld was zo goed opgeborgen dat er nog eens een bedrag bijkwam, waarmee de stand voorlopig op € 4928 staat!
Leerkracht in actie voor CliniClowns tijdens Alpentocht

Leerkracht Matthieu Verlinde komt op 22 september zelf ook in actie voor de CliniClowns, hij zal dan 21,5 km hardlopend afleggen naar de top van de Mont Ventoux. Zijn eigen dochter gaf hem hiervoor de aanzet nadat ze vorig jaar zelf als patiënt in aanraking kwam met het werk van de CliniClowns.
Matthieu heeft een Facebookpagina aangemaakt waarop u heel het verhaal kunt lezen en ook kunt bijhouden hoe het gaat met de trainingen, andere voorbereidingen en sponsoring.

In de aanloop naar de Alpentocht zal er op Dongen.Nieuws.nl geregeld een update komen over de voorbereiding op weg naar de top. Matthieu kondigt aan dat er eind augustus / begin september nog een leuke actie aankomt, maar wil hier nog niet meer over kwijt. “We zijn nog volop in voorbereiding! Ik ga binnenkort heel veel mensen ‘lastig vallen’ met de vraag om financiële of materiële hulp.” Via de facebookpagina of http://www.alpentocht.nl/matthieuverlinde kunt u de actie voor de CliniClowns steunen.

Pagina van team Matthieu: https://www.facebook.com/actievoorcliniclowns

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen