Verrassend Dongen Dag op 21 mei borrelt en bruist!

Foto:

Op maandag 21 mei 2018 (Tweede Pinksterdag) borrelt en bruist het in de gemeente Dongen. Bij 14 locaties in Dongen, ’s Gravenmoer en Klein Dongen-Vaart kun je genieten van ouderwetse gezelligheid. Zoals vroeger, bij ’s mam in de keuken. Schuif aan, drink een bakske en neem letterlijk een kijkje in de keuken bij lokale ondernemers.

De deelnemende locaties zijn: Opener, Pukkemuk, Kookstudio ’t Veurhuis, Café ’t Vaartje, Café-Zaal ’t Karrewiel, Mijntjes’ Fast catering slow food, Restaurant SED, Molen Koningin Wilhelmina, De Vlaamsche Spijcker (voorheen De Vlaamsche Schuur), De IJzertijdboerderij, Heuvelpark, Natuurlijk Tomaat, Museum De Looierij en Brasserie Winkk.

Programma
De locaties zijn van 11.00 tot 17.00 uur geopend; alleen Opener is tot 19.00 uur open. Er is geen vaste route met begin- of eindpunt. Je kunt de locaties in willekeurige volgorde bezoeken. Pak als het even kan de fiets, want het kan behoorlijk druk zijn. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Toertocht met Lijn 11
Wil je tijdens Verrassend Dongen een leuk tochtje met de huifkar van Lijn 11 maken? Dat kan! Afwisselend vanaf Café-Zaal ’t Karrewiel (Vaartweg 112) en Café ’t Vaartje (Vaartweg 137) kun je gratis door het mooie buitengebied van Dongen heen en weer naar de molen Koningin Wilhelmina (Windmolenweg 14) in Dongen. Het toerschema is als volgt:

De drie locatie hebben deze dag diverse leuke activiteiten op het programma. Om 11.30 uur vertrekt bijvoorbeeld de oldtimer bromfietstocht bij ’t Karrewiel. Een waar spektakel met meer dan 450 voertuigen. Aansluitend kun je met Lijn 11 mee.

Huifkar en fietsen
Ook speelboerderij Pukkemuk verzorgt ritjes met de huifkar. Deze rijdt tussen de tijdelijke ingang van Pukkemuk aan de Fazantenweg en Opener (Veepad 33) op en neer. Zin om Dongen op een bijzondere fiets te verkennen? Ervaar Brabant heeft bij Opener zo’n 30 fietsen staan. De huur voor een dag bedraagt 5 euro per persoon.

Meer informatie
Op www.dongen.nl/verrassenddongen2018 staat meer informatie over het programma, inclusief een link naar de flyer. De flyer is ook af te halen bij de deelnemers en zit donderdag 17 mei bij het Weekblad Dongen. Houd Facebook en Instagram in de gaten voor de laatste nieuwtjes en verrassende foto’s.

Wedstrijd
Kans maken op een mooie mand vol streekproducten van ’s mam? Maak op 21 mei foto’s van de Verrassend Dongen Dag en deel deze met #verrassenddongen op Instagram en Facebook. Wie weet val je in de prijzen…

Brabant culinaire regio
Het programma van de Verrassend Dongen Dag 2018 haakt aan op het jaar waarin de provincie Noord-Brabant uitgeroepen is tot gastronomische regio van Europa. Dit viert Brabant met spannende food concepten, spraakmakende evenementen en Brabantse gastvrijheid. De regio Hart van Brabant, waar Dongen toe behoort, heeft rondom dit gastronomische jaar het thema ‘Bij ’s mam in de keuken’ bedacht.

Reacties