SamenWerken door ontmoeten en kennismaken in de regio

Foto:

De unieke bustour waarmee inwoners, die nu een uitkering ontvangen, op zoek gaan naar werk, keert terug! De gemeenten Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Tilburg, Hilvarenbeek en het UWV slaan voor de derde keer de handen ineen op het gebied van lokale en regionale werkgeversbenadering. Dit doen ze op 28, 29 en 31 mei 2018 onder de noemer: ‘SamenWerken, door ontmoeten en kennismaken in de regio’.

Op maandag 28, dinsdag 29 en donderdag 31 mei 2018 rijdt de bus door de regio om verschillende werkgevers te bezoeken. Het doel is onder andere om de mensen op een ludieke manier kennis te laten maken met de lokale en regionale arbeidsmarkt en breder te laten kijken náár de huidige arbeidsmarkt. Dus niet vanachter de computer, maar actief en persoonlijk, door op bezoek te gaan bij de verschillende bedrijven zelf.
Op deze manier worden meteen de werkgevers in de gelegenheid gesteld hun eigen bedrijf te presenteren én op een laagdrempelige manier kennis te maken met de werkzoekenden uit de regio.

Iedere deelnemende werkgever ontvangt vanuit de organisatie van de ‘SamenWerken’ bustour een map met daarin alle CV’s van de deelnemende kandidaten. Zo kan er na de bedrijfsbezoeken en de tour snel geschakeld worden tussen werkgever en werkzoekende.

Samenwerking
De samenwerking tussen de vijf gemeenten en het UWV is gezocht om de kandidaten te laten zien dat er ook geschikt werk of een zogenoemde werkervaringsplaats te vinden is buiten de eigen gemeente grenzen. Een kandidaat uit Dongen kan ook aan de slag in Goirle en een kandidaat uit Gilze en Rijen vindt wellicht dé plek om aan de slag te gaan in bijvoorbeeld Tilburg.

Voor wie?
Alle vijf de gemeenten hebben werkzoekenden uit hun eigen kandidatenbestand benaderd om deel te nemen aan de bustour. Per dag neemt iedere gemeente circa 5 kandidaten mee on tour. Hopelijk, net als de afgelopen jaren, met mooie werkervaringsplaatsen of arbeidscontracten voor een aantal kandidaten als resultaat!

Nieuw dit jaar
De dagen van de bustour zijn dit jaar voor het eerst verdeeld over de volgende branches:
Maandag: leisure (horeca en recreatie)
Dinsdag: logistiek & transport
Donderdag: productie & techniek

Hiervoor is gekozen om de deelnemers aan de bustour gerichter kennis te kunnen laten maken met bedrijven in de branche waar ze interesse in hebben.

Programma
De deelnemers aan de bustour kunnen iedere dag bij het gemeentehuis in hun eigen gemeente in de bus stappen. Aan het einde van de dag, na de bedrijfsbezoeken, wordt men daar ook weer afgezet.

Reacties