Een worst voor Clara

Foto: Kees Laurijsen

Vanaf donderdagavond is Dongen in de ban van de zestiende editie van het Oranjeparkfestival. Veel muziek, activiteiten en lekker eten en drinken. Kortom, alle ingrediënten voor een prachtig gratis Dongens Oranjeparkfestival voor jong en oud! zijn aanwezig. Vanochtend bracht een delegatie van het Oranje Comité Dongen de traditionele ‘worst naar Clara’ om een steuntje in de rug te geven aan een andere belangrijke factor: het weer.

De worst werd in ontvangst genomen bij de zusters Franciscanessen door zuster Rafaël Kops, overste van de congregatie. Ze gaf aan dat de hoop op goed weer tijdens de Floris’Hand Oranjenacht en Koningsdag zeker uitgesproken zal gaan worden bij de intenties in de mis van donderdag.

De weersverwachtingen
(bron: weeronline)

Weeronline geeft zowel voor donderdag als vrijdag het weercijfer 7. Het blijft overwegend droog. Hoewel een  jas geen overbodige luxe zal zijn, staat er voor de Dongenaren dus niets in de weg om massaal naar het park te komen voor ‘het mooiste feest van het jaar’. Het volledige weerbericht:

Floris’Hand Oranjenacht
Donderdagavond breekt de zon op de meeste plaatsen nog even goed door. Het wordt een droge Koningsnacht. De wind valt dan wel weg en er zijn brede opklaringen. Aan het eind van de nacht neemt vanuit het zuiden de sluierbewolking toe. Het wordt fris met 8 graden aan zee en lokaal 3 in het binnenland.

Koningsdag
Na een frisse start loopt de temperatuur tijdens Koningsdag op naar een graad of 12 rond het middaguur. Er trekken wolkenvelden over het land en soms breekt een waterig zonnetje door. In de middag zou in het uiterste westen en noordwesten wat lichte regen uit de bewolking kunnen vallen. Veel stelt het waarschijnlijk niet voor. In het binnenland ontstaan stapelwolken en zou een lokale bui kunnen ontstaan. Hier en daar schijnt de zon.

De middagtemperatuur loopt uiteen van 13-14 graden in het Waddengebied en 15-17 in de rest van het land. In het oosten van Brabant en in Limburg kan het 18 graden worden. In de ochtend is het rustig en in de middag steekt een matige zuidenwind op. Tegen de avond wordt de bewolking dikker en mogelijk trekt een neerslagzone het land binnen. Het kan dan op meer plaatsen gaan regenen.

Reacties