Veel aanvragen staanplaatsen Dongen Promotion Jaarmarkt

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

De traditionele Dongen Promotion (DP) Jaarmarkt staat komende zondag op 22 april gepland. Vanaf 11.00 tot 17.00 uur kunnen koopjesjagers zich te buiten gaan op zoek naar uiteenlopende producten of andere snuisterijen.

Het DP-bestuur heeft, tijdens haar onlangs gehouden ledenvergadering, de plannen voor de toekomst uiteengezet. De evenementencommissie maakt plaats voor de activiteitencommissie. ,,Vanuit het bestuur gaan nu leden diverse activiteiten coördineren met onze leden en vrijwilligers,” vertelt voorzitter John Jansen. Ingrid Voskuil-Goos is weer het aanspreekpunt voor de komende jaarmarkt. Zij is verheugd over de vele aanvragen voor een staanplaats. ,,De kleding en de food zijn de grootste aanvragers. Daar hebben we ook mensen moeten teleurstellen. We hebben graag een gevarieerd aanbod van producten.”

Tot vorige week stroomden de aanvragen nog steeds binnen. ,,Ons doel is 180 kramen en 475 verkoop meters. Dat doel is dus bereikt. Op de dag zelf, in de vroege ochtend, staan er nog volop gegadigden, meelopers noemen wij die, te smeken om een plaats. Gisteren zijn we de standplaatsen gaan intekenen,” lacht een tevreden Voskuil-Goos. De jaarmarkt loopt vanaf de Laurentiuskerk in de Hoge Ham, gaat het richting korte St. Josephstraat naar de Tramstraat tot met het terras bij de cafe d’Ouwe Sok. Aan weerszijden van dit parkoers staan de kramen. Op het Looiersplein is ook weer een groot terras gecreëerd. Daar zorgen de jongens van het voormalige Aurora, Davy en Randy Michielsen, in samenwerking met de Bourgondier voor het vertier. Verder zijn er terrassen op het parkeerterrein in De Biezen (De Viersprong) Jansen & Jansen en Hamse Bok met live optredens. Daarnaast zijn er muziekbandjes aangetrokken om de sfeer op de jaarmarkt op te vrolijken.

Goede Doelen.
De Hoge Ham vanaf het gemeentehuis tot Jansen & Jansen staat deze dag in het teken van de goede doelen. De 15-jarige Motor & Toer Club organiseert de achtste Bokse Bikersz D. vanuit hun thuishonk De Hamse Bok. Naast een 100 kilometer toertocht door de Baronie treden een viertal bands op. De motorclub gaat dit jaar voor twee goede doelen geld inzamelen. De eerste is Stichting Met je Hart Dongen. Deze stichting streeft ernaar om eenzame ouderen uit Dongen uit hun isolement te halen door ontmoetingen en aansprekende activiteiten te organiseren. Stichting Tunesië Communicatie is het tweede goede doel van de nu 80-jarige Tilburgse Els Bruëns. Al 32 jaar verscheept zij acht tot negen zeecontainers (inhoud 90 m3) per jaar met hulpartikelen (zoals rolstoelen) voor arme mensen met een beperking naar diverse plaatsen in Tunesië. Deze goede doelen hebben een kraam nabij het podium bij De Hamse Bok.

Parkeerverbod
Omwonenden worden er op gewezen dat zij hun auto of ander vervoermiddel elders moeten parkeren. Vanaf zaterdagnacht geldt er een parkeerverbod in de straten waar zondagmorgen de marktkramen vanaf 5.00 uur worden opgebouwd. Daarnaast zullen omwonenden rondom het centrum veel overlast hebben van geparkeerde auto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen