Informateurs presenteren uitkomsten informatieronde

Foto:

Donderdagavond 12 april aanstaande wordt er om 19.00 uur een extra raadsvergadering gehouden. De informateurs brengen dan verslag uit van de gesprekken die ze na de verkiezingen hebben gehouden met vertegenwoordigers van de zes politieke partijen in de Dongense gemeenteraad: Volkspartij Dongen, PvdA, CDA, VVD, D66 en Ouderenpartij voor Dongen.

De vergadering is openbaar en wordt gehouden in de raadszaal van het gemeentehuis. Burgemeester Marina Starmans heeft de leden van de gemeenteraad vandaag uitgenodigd voor deze ingelaste bijeenkomst.  De informateurs hebben hun bevindingen vastgelegd in een rapport en geven daar een toelichting op. Daarmee komt er duidelijkheid over de mogelijke scenario’s voor het vormen van een coalitie voor deze nieuwe bestuursperiode.

Vervolg
Met het aanbieden van het rapport wordt de informatiefase afgerond. Het is vervolgens aan de politieke partijen om het vervolg te bepalen. Het is gebruikelijk dat de grootste politieke partij daar het initiatief voor neemt. Dat is de Volkspartij Dongen met 7 van de 21 raadszetels. Om de vorming van een nieuwe coalitie en college te bespoedigen, hebben de informateurs alle politieke partijen gevraagd nog deze week ruimte te reserveren in de agenda, namelijk vrijdag 13 april. De politieke partijen die volgens de informateurs tot de meest kansrijke coalitiepartners behoren, kunnen dan direct procesafspraken maken.

Informateur/formateur
Kort na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart zijn Yvo Kortmann (voormalig burgemeester van diverse Brabantse gemeenten) en Joost van Huijgevoort (voormalig gemeente Tilburg, Diamantgroep) door de Volkspartij Dongen gevraagd om als informateur in Dongen aan de slag te gaan. Beide informateurs hebben aangeven beschikbaar te zijn om mogelijk ook het formatieproces te begeleiden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen