André Vonk doet stapje terug in CDA-fractie

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

André Vonk, de voorzitter van de CDA-fractie in de Dongense gemeenteraad van de afgelopen acht jaar, doet een stapje terug. Vonk heeft het fractievoorzitterschap overgedragen aan Annemarie van Eenennaam. Zij zat de afgelopen acht jaar ook al voor het CDA in de gemeenteraad van Dongen.

André Vonk blijft nog wel de kandidaat-wethouder indien het CDA gevraagd wordt om aan te schuiven bij de coalitie onderhandelingen. Hij benadrukt dat hij het besluit om terug te treden als leider van de CDA fractie in alle rust en goed overleg heeft genomen. “Na iedere verkiezingen hebben wij binnen onze partij een gesprek over de komende raadsperiode” vertelt André. “Daarbij komt alles ter sprake en heb ik aangegeven dat ik open stond om het fractievoorzitterschap over te dragen. Annemarie heeft daarop aangegeven dat zij de ambitie had om het van mij over te nemen”

André Vonk blijft gewoon lid van de driemansfractie van het CDA Dongen-’s Gravenmoer in de gemeenteraad, samen met Annemarie van Eenennaam en Koenraad van Eersel. Mocht het zo zijn dat het CDA door de informateurs tijdens hun presentatie aanstaande donderdag naar voren geschoven wordt als mogelijke coalitiepartner, dan is André Vonk de wethouderskandidaat van de partij en schuift Mustafa Kilinçarslan door naar de gemeenteraad. Zover is het echter nog niet.

CDA Fractie: Koenraad van Eersel, André Vonk, Annemarie van Eenennaam

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen