Zoenen en verzoening op het Cambreur College

Foto:

Op woensdag 28 maart was het dan zover: de uitvoering van twee fenomenale Shakespeare toneelstukken door brugklassers van het Cambreur College.

Onder het toeziend oog van ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s zetten de ruim 50 leerlingen van de Twee Talige afdeling de twee bekendste stukken van Shakespeare op de planken: het romantische, maar tragisch eindigende Romeo and Juliet en het koningsdrama Macbeth. Na slechts een paar weken dramales was het resultaat verbluffend. Vol overtuiging werden de beide stukken, geheel in het Engels gesproken, gespeeld.

Voor alle leerlingen was er een rol en de toeschouwers leefden volop mee en genoten van het acteertalent van de leerlingen. Romeo was overtuigend in zijn liefde voor zijn Juliet maar beiden moesten uiteindelijk een tragische dood sterven. Gelukkig maakte dit noodlot wel een eind aan de al jarenlange vete tussen de Montegue en de Capulet families. Lady Macbeth en haar man, die graag koning wilde worden, konden toch niet leven met de moord op hun beste vriend op hun geweten, ondanks dat de drie heksen hen een andere toekomst hadden voorspeld. Ook hier nam het verhaal dus een andere wending. Knap werk van klas tvw1B en klas thv1B!

De sterspelers zijn te bewonderen in het fotoalbum op de website van het Cambreur College, www.cambreurcollege.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen