’t Zonneke benoemd tot voorbeeldorganisatie

Foto:

Autisme en adhd centrum ’t Zonneke heeft erkenning gekregen op het allerhoogste niveau. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, noemt de Dongense zorgaanbieder oprecht een ‘voorbeeldorganisatie’ voor de branche.

De Inspectie is het overheidsorgaan dat verantwoordelijk is en toezicht houdt op professionals in de zorg. Senior inspecteur Hans Jagers prijst de jeugdzorg die ‘t Zonneke biedt. Het multidisciplinaire centrum aan de Eindsestraat, voldoet volgens Jagers zelfs aan zijn ideaalplaatje. Dat komt door de bundeling van kennis van ervaringsdeskundigen en professioneel geschoolde medewerkers (hbo- en wo-niveau). Expliciet geldt dit voor de combinatie van faciliteiten, bedrijfsvoering en visie van ‘t Zonneke. Op initiatief van inspecteur Jagers heeft een overheidsdelegatie uit Malta eind maart kennis gemaakt met de Nederlandse jeugdzorg. Met een werkbezoek aan de Blauwe Kamer in Breda en ’t Zonneke in Dongen, is de praktische uitwerking van het overheidsbeleid aan de gasten voorgesteld.

Passend zorgaanbod
De drijfveer van oprichters Marie-Louise en Pieter Bogers, is een passend zorgaanbod te scheppen voor de drie kinderen uit het gezin. Met morele steun van de coöperatieve vereniging MEE, zijn de ouders bijna tien jaar geleden op een grote groene locatie een eigen zorginstelling begonnen. Autisme en adhd centrum ’t Zonneke is inmiddels uitgegroeid tot een gespecialiseerde behandelcentrum voor jeugdigen met autisme en/of ADHD en een IQ van minimaal 70. Aan de basis van de behandeling staat een nauwkeurige selectieprocedure. Daarbij bepaalt de deskundige of en op welke wijze zorg mogelijk is. Deskundige begeleiders helpen daarna de jeugdige cliënten bij ervaringsgericht leren in de praktijk. De jongens en meisjes ontdekken dat de opgedane kennis ook in andere situaties toepasbaar is. De inmiddels internationale erkenning voor de procedures, bedrijfsvoering en visie, geldt voor alle medewerkers van ‘t Zonneke als grootst mogelijke compliment.

Reacties

article
94963
Autisme en adhd centrum ’t Zonneke heeft erkenning gekregen op het allerhoogste niveau. De Inspectie
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20180403/t-zonneke-benoemd-tot-voorbeeldorganisatie/
2018-04-03T10:07:32+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/04/03141832/zonneke6.jpg
Nieuws