Informatieavond voor mantelzorgers op woensdag 25 april

Foto: Flickr

De Werkgroep Mantelzorg van ContourdeTwern organiseert op woensdag 25 april een informatieavond voor mantelzorgers in de Heeren van Dongen aan de St. Josephstraat.

De avond begint om 19.00 uur met een ontvangst met koffie of thee en wordt om 22.00 uur afgesloten. De toegang is gratis. De ruimte in de zaal is beperkt, daarom is aanmelden noodzakelijk. Dat kan tot en met 18 april via de mail: [email protected] of telefonisch op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur: tel. 0162 314138.

De mantelzorgconsulent van Dongen, Ingrid van de Pol, vertelt aan het begin van de avond meer over mantelzorg, over nieuwe ontwikkelingen en over de activiteiten van ContourdeTwern om mantelzorgers in Dongen te ondersteunen.

Daarna verzorgt Lia Timmer van ‘Xalia’ een presentatie over ‘Gezond slapen en Dromen’. Heel belangrijk om de zware taak van mantelzorger vol te houden. Lia werkzaam geweest in de Jeugdzorg. Hier ontstond haar interesse in de levenskracht, die nog zo zichtbaar is bij kinderen en die volwassenen ook zouden moeten hebben. Na een studie psychologie is zij zich gaan verdiepen in het onbewuste waar dromen zich afspelen. Goede nachtrust houdt je in balans en helpt bij concentratie en veerkracht overdag. Dromen kunnen je ondersteunen in het dagelijks leven en bieden je hulp bij de verwerking van ervaringen. Aandacht geven aan dromen draagt bij tot meer zelfkennis en rust.

Ook eerste hulp bij dromen en nachtmerries komt aan bod. Lia gaat nader in op de volgende onderwerpen: Slapen en ontspanning, beter in en -doorslapen (emoties en piekeren), wat gebeurt er als je slaapt?, ontspanningsoefeningen, wat zijn dromen en hoe kunnen dromen je ondersteunen overdag? Zij geeft adviezen over gezond slapen en dromen en er is gelegenheid vragen te stellen

Reacties