Dit is de nieuwe gemeenteraad

Foto:

Iets meer dan de helft van de stemgerechtigde Dongenaren koos woensdag een nieuwe gemeenteraad. In deze raad zien we enkele vertrouwde maar ook een aantal nieuwe gezichten. Hieronder een overzicht van de gemeenteraadsleden voor de komende vier jaar.

Volkspartij Dongen 7 zetels

v.l.n.r. Denise Kunst-van Suylekom, Frits Klijs, Iris Jansen, Jessie Nijman en Rob Biesheuvel

v.l.n.r. Cees Zwaal, Colinda Blous-Verkooijen

N.B. De kans is aanzienlijk dat lijsttrekker René Jansen wethouder in een nieuw College wordt. Daarom is hij niet in dit overzicht van gemeenteraadsleden opgenomen. Mocht de Volkspartij Dongen niet in het College komen dan zal René Jansen wel gebruik maken van zijn recht op een raadszetel. Daarnaast waren er voorkeursstemmen voor Colinda Blous-Verkooijen waarmee zij ook een raadszetel voor zich mag opeisen. We gaan er vooralsnog van uit dat zij ook daadwerkelijk gebruik maakt van deze mogelijkheid. Dit is nog niet definitief bevestigd.

Partij van de Arbeid Dongen 3 zetels

v.l.n.r. Eline van Boxtel-Pullens, Tonny Dijck, Martin Montens

Bea van Beers, de nummer twee van de PvdA lijst, maakt geen gebruik van haar recht op een raadszetel. De nummer vier van de lijst, Martin Montens, schuift daardoor een plekje op en komt zodoende in de gemeenteraad. Bea van Beers is wèl de beoogd  wethouder voor de PvdA als de partij in het College komt.

CDA Dongen ’s Gravenmoer 3 zetels

v.l.n.r. André Vonk, Koenraad van Eersel, Annemarie Heins-van Eenennaam

N.B. Dankzij een aantal voorkeursstemmen mag Annemarie Heins-van Eenennaam ook een raadszetel voor zich opeisen. We gaan er vooralsnog van uit dat zij ook daadwerkelijk gebruik maakt van deze mogelijkheid. Dit is nog niet definitief bevestigd. Mocht het CDA in het College belanden dan is André Vonk de wethouderskandidaat voor deze partij en gaat zijn zetel naar Mustafa Kilinçarslan

Dongense VVD 3 zetels

v.l.n.r. Pieter Brooijmans, Angela Horsten, Rolf Vullings

N.B. Mocht de Dongense VVD in het College belanden dan is Rolf Vullings de wethouderskandidaat voor deze partij en gaat zijn zetel naar Perry Wens, de nummer 4 op de kandidatenlijst van de Dongense VVD

D66 Dongen 3 zetels

v.l.n.r. Marieke Schouten, Joeri de Jong, Maarten Baijens

De Ouderenpartij voor Dongen 2 zetels

v.l.n.r. Marius van der Heijden, Jan Kennekens

Reacties