Stan en Verena op verjaardag voor het eerst naar de stembus

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

De gemeente Dongen telt in totaal 20.701 stemgerechtigden voor de gemeenteraadsverkiezingen van vandaag. Twee van hen worden vandaag 18 jaar en mogen dus voor het eerst van hun leven naar de stembus:Stan Akkermans en Verena Meeuse.

Tot hun grote verrassing kregen ze vanmiddag een groot onthaal op het gemeentehuis. Hun ouders zaten in het complot. En burgemeester marina Starmans ook, die had het speciale scenario bedacht. Daar waar Stan en Verena dachten ‘even te gaan stemmen’ bij het stembureau in de centrale hal , werden ze uitgenodigd mee te gaan naar de kamer van de burgemeester.

Daar kregen ze met hun ouders een drankje en een warm worstenbroodje aangeboden. En omdat ze jarig zijn, had de burgemeester ook nog een cadeautje voor Stan en Verena: een waardebon voor een bezoek aan de bioscoop.

“Fijn dat jullie er zijn en gebruik maken van jullie stemrecht” sprak de burgemeester. “Het is lang niet in alle landen zo goed geregeld dat er sprake is van democratie en stemrecht. Dat moeten we koesteren. Het doet me goed dat jullie het als jongeren het ook belangrijk vinden om je stem uit te brengen. Daarmee zijn jullie wat mij betreft een goed voorbeeld. Inwoners van Dongen, laat je stem nooit verloren gaan en kom stemmen!”

Ook Omroep Brabant was aanwezig en haalde de jarigen live in de uitzending

Daarna maakten Stan en Verena samen met hun ouders én de burgemeester de gang naar het stemhokje om te kiezen uit: Volkspartij Dongen, CDA, VVD, PvdA, PRO Dongen, D66 of de Ouderenpartij voor Dongen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen