Tien Jaar Vishandel Pooyé

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Advertorial In 1930 werd de eerste vishandel van familie Pooye geopend in Volendam. Drie generaties later viert de 43-jarige achterkleinzoon Pieter het 10-jarig bestaan van zijn vishandel aan de Tramstraat in Dongen. Dat dit gevierd gaat worden moge duidelijk zijn.

Trots vertelt Pieter dat de vishandel zijn lust en leven is. De vis die ’s nachts aangeleverd wordt door zijn vaste leverancier ‘Fishpartners’ uit Spakenburg, ligt een paar uur later in de winkel te pronken. Kwaliteit staat voorop en dat krijgt hij iedere dag aangeleverd. Om 6.00 uur begint zijn dag, samen met zijn vader die het vak te mooi vindt om los te laten. Als om 8.15 de deuren van de winkel opengaan ligt alle vis in de schappen en kan de verkoop beginnen.

Pieter, die vroeger ‘appeltuinder’ wilde worden, voelt zich helemaal thuis in deze branche. Hij zou niets anders meer willen en neemt de lange werkweek op de koop toe. Er staat dan ook een superteam in de winkel, 8 personeelsleden helpen hem om de pakweg 1200 klanten per week van alle soorten vis en visgerechten te voorzien. Het is een hecht team en dat maakt iedere dag bijzonder, bovendien staat hen ongetwijfeld een feestelijk avondje te wachten om het 10-jarig bestaan te vieren.

Dat zijn vader ook deel uitmaakt van het hechte team is toch wel heel mooi te noemen, echt teamwork dat is het! Voor Pieter was de overname van deze vishandel 10 jaar geleden een feest. Hij wilde een kleine vishandel waar altijd de persoonlijkheid voorop staat. Hij weet dan ook als geen ander wat kwaliteit is en waar de klant behoefte aan heeft. “De vraag naar ‘makkelijke’ maaltijden is groot en daar spelen we graag op in”, vertelt hij, “dus proberen we de klant tegemoet te komen en verse kant en klaar maaltijden voor te schotelen”.

Wanneer u de winkel binnenstapt is de keuze overweldigend, je komt ogen te kort en zou alles wel willen proeven. Mocht u een feestje of barbecue hebben dan gaat u met een tas vol heerlijke visgerechten naar huis. Het assortiment breidt daardoor nog steeds uit waarbij de kwaliteit van groot belang blijft. “Met de storm van een tijdje geleden, vliegen de prijzen omhoog want er wordt minder gevangen”, aldus Pieter, “en dat wil ik aan mijn klanten goed kunnen uitleggen”. Dat siert hem, want als je net besloten hebt mosselen te eten en hij weet dat de mosselen erg klein zijn, dan zal hij
dat zeker vertellen aan de klant. “We zijn erg afhankelijk van het weer en willen prijs en kwaliteit wel in evenwicht houden”, beter kan Pieter het niet zeggen.

Soms is de schol te mager of zit vol met kuit en moeten ze met rust gelaten worden om verder te groeien, zo werkt het in de natuur en zullen we geduld moeten hebben. Om het 10-jarig bestaan goed te vieren komt er een week aan van heerlijke aanbiedingen voor u. Vanaf donderdag 15
maart tot en met zaterdag 24 maart zijn er diverse scherpe acties. Al die acties worden stuk voor stuk aangeprezen en u krijgt er nog een mooie
speciale (vis)tas bij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen