De zandtovenaar komt naar Dongen

Foto:

Zoals elk jaar is Stichting DonckHuys ook nu al bezig met het samenstellen van het programma voor het nieuwe theaterseizoen in Dongen. Met de opening van De Cammeleur die op de planning staat, is het theateraanbod voor het seizoen 18/19 nog uitgebreider dan voorheen. Want DonckHuys wil de Dongenaren nog meer bijzondere theatervoorstellingen bieden in de nieuwe Cammeleur.

De grote zaal van De Cammeleur wordt een professionele theaterzaal die beschikt over een (uitschuifbare) tribune met 252 pluche stoelen. Deze zaal is daarmee geschikt voor diverse voorstellingen. U kunt hierbij denken aan kindertheater, cabaret, muziek en storytelling. Het gehele theaterprogramma wordt over enkele weken gecommuniceerd door DonckHuys. Wij hebben het geluk nu al een tipje van de sluier op te mogen lichten en kondigen hierbij aan dat de Blazers Compagnie Dongen samen met de Zandtovenaar drie voorstellingen gaat verzorgen.

Deze voorstellingen zijn geprogrammeerd op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober in de prachtige nieuwe theaterzaal van de Cammeleur. Op vrijdagavond en zaterdagavond komen in een volledige voorstelling zowel de Blazers Compagnie Dongen (in diverse samenstellingen) als zandtovenaar Gert van der Vijver uitgebreid aan bod. Natuurlijk zullen zij het publiek ook gezamenlijk in vervoering brengen met onder meer een unieke, op maat gemaakte show waarbij de zandtovenaar enkele typische Dongense zaken zal uitlichten. Op zaterdagmiddag 26 oktober is er een kortere kindervoorstelling (zonder pauze) waarin de highlights van de avondvoorstellingen te zien zijn in een op het publiek aangepast jasje.

Een exacte datum voor de start van de kaartverkoop voor deze bijzondere voorstellingen is nog niet bekend. Dit wordt tijdig gecommuniceerd.

De Zandtovenaar
De Zandtovenaar, Gert van der Vijver, is de enige zandkunstenaar van Nederland en laat op magische wijze allerlei tekeningen in zand verschijnen. De Zandtovenaar maakt gebruik van fascinerende kunstvorm: het zandschilderen. Een techniek waarbij, op een verlichte glasplaat, met zand wordt getekend. Door middel van projectie is deze kunstvorm live te zien. Zijn werk wordt omlijst met muziek.

Blazers Compagnie Dongen
Stichting Blazers Compagnie Dongen (BCD) is opgericht 2014 met als doel het organiseren van muziekprojecten door gevorderde amateurmusici uit Dongen en de nabije omgeving voor een breed publiek in de regio. De BCD wil zich onderscheiden door het bieden van een veelzijdig en vernieuwend repertoire. De deelnemende musici worden uitgedaagd om op een hoog niveau een artistieke prestatie te leveren. De BCD zoekt daarbij naar bijzondere concertlocaties en unieke samenwerkingen met solisten, koren en artiesten en in dit geval dus De Zandtovenaar

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen