Levenslange Liefde bij Cinemaclub Dongen

Foto:

Maandag 19 maart vertoont Cinemaclub Dongen de film “Maudie” in het theater De Volckaert.

Van de verbitterde tante bij wie haar broer haar heeft achtergelaten vertrekt Maudie (Sally Hawkins) na het lezen van een advertentie naar het piepkleine huisje van visboer Everett Lewis (Ethan Hawke), die ‘een vrouw’ alias huishoudster zoekt. Hier ontluikt een onwaarschijnlijke, levenslange liefde; het huisje fleurt op, de seizoenen worden draaglijker, het isolement van beiden is eindelijk doorbroken.

Kromgebogen, met hese, schokkende stem en zwaar vervormde handen geeft Sally Hawkins gestalte aan de Canadese volkskunstenares Maud Lewis (1903-1970), een aan reumatoïde artritis lijdende outcast die aan het eind van haar leven een nationale beroemdheid werd. Inmiddels worden Lewis’ knusse huisje-¬boompje-beestje-taferelen voor hoge bedragen geveild, maar bij leven was en bleef ze arm.

De film had een plat verhaal over zegevieren in benarde omstandigheden kunnen worden, maar is niets van dat alles: Maudie is een klein, traag, zorgvuldig gemaakt liefdesdrama waarin alles draait om menselijke interactie. Daarmee onthoudt de film zich slim van een artistiek oordeel over Lewis’ werk, dat hier voornamelijk dient als een uitweg, een zonnestraaltje in een aanvankelijk troosteloze omgeving.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs  € 6,50 of voor de echte liefhebber: door het kopen van een 10 voorstellingen-kaart voor € 50,00 wordt men tevens lid van de cinemaclub.  Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen