Programma 16e Oranjeparkfestival weer veelbelovend

Foto:

Het is inmiddels een evenement dat niet meer weg te denken is in ons dorp: het Oranjeparkfestival, ofwel: het leukste feest van Dongen. Met WC Experience, de Hottub Heroes, Synchronicity (Police tribute), John Diva & The Rockets of Love, Vinzzent en vele andere artiesten en DJ’s kunnen de bezoekers ook dit jaar weer twee dagen helemaal los gaan.

Op 26 en 27 april wordt dit gratis toegankelijke festival al weer voor de 16e keer georganiseerd in Park Vredeoord en op het Wilhelminaplein. Verdeeld over drie podia kunnen de bezoekers 2 dagen lang genieten van een programma vol muzikale verrassingen, waarbij aan iedereen gedacht is.

Floris’ Hand Oranjenacht
In Park Vredeoord zullen weer 2 podia verrijzen waarop met livemuziek de Oranjenacht ingeluid zal worden. Om 19.30 wordt het festival op het Bakkerij De Koning podium geopend door Synchronicity. Deze band laat de hoogtijdagen van The Police herleven met een indrukwekkende tribute. Uiteraard komen alle grote hits als ‘So Lonely’, ‘Roxanne’, ‘Message in a Bottle’ en ‘Every Breath You Take’ voorbij. Wie aan The Police denkt, denkt aan Sting. Zijn stemgeluid heeft een duidelijke stempel gedrukt op het geluid van The Police. De stem van Synchronicity’s zanger Bert is nauwelijks te onderscheiden van die van het origineel.

Vanaf 21:00 uur mag er gerockt worden op het Auto Podium. JOHN DIVA & THE ROCKETS OF LOVE brengt een spectaculaire, met humor doordrenkte ode aan de de ‘hair’ oftewel ‘glamrock’ bands, die hun hoogtijdagen vierden in de ’80. Verwacht de grootste hits van de grootste Rock Bands ever: ‘Here I go Again’, ‘Rock you like a Hurricane’, ‘You give Love a Bad Name’, ‘Why can’t this be Love’, ‘Pour some Sugar on me’ en ‘Poison’ zullen zeker voorbij komen.

Op het Wilhelminaplein is de Keurslager Marco van Strien festivaltent te vinden. Hier zorgen diverse DJ’s er voor dat de dansliefhebbers helemaal los kunnen gaan. Vanaf 20.00 uur zullen achtereenvolgens Leeg & Darisch, ADHDaan en De Buren van de Brandweer zorgen voor dikke beats en volop feest. Na de festiviteiten in het park wordt de Oranjenacht tot in de late uurtjes voortgezet in de vele gezellige cafés die Dongen rijk is.

Koningsdag
Deze feestelijke dag begint met de Rabobank Koningsochtend traditiegetrouw met een defilé van versierde fietsen, die in het park aan de bezoekers voorbij trekken. Om 11.50 vindt de officiële opening plaats, waarna de leerlingen van Theaterschool Tintelbelle het podium betreden. Zij zullen de bezoekers een mengeling van dans, zang en toneel voorschotelen.

Het Possehl Koningsmiddagprogramma biedt voor iedereen wat wils. Foul Play Committed is Foul Play, een band die in Dongen geen verdere introductie meer nodig heeft, aangevuld met 2 zangeressen. De oude rotten van Viper 3.0 spelen een harde, meedogenloze en virtuoze mix van funk, rock, hardcore en crossover. Delicious Surprise brengt een ode aan Beth Hart, een van ’s werelds beste zangeressen. De jongens van Moeders Mooiste laten pittige Nederpop uit de speakers knallen en Deep White speelt de grootste hardrock hits van Deep Purple en Whitesnake.

De Keurslager Marco van Strien festivaltent biedt vanaf 14:00 een podium aan Lejo, het vingerpoppetje met de oogjes dat de allerkleinsten wel zullen kennen van Sesamstraat. Hierna zorgen Feest DJ Remco en zanger Willem de Jong voor een feestelijk vervolg in de tent. De avond wordt ingeluid door zanger Vinzzent, waarna de Lievelings Dj’s van je Zusje en Noise Kartel het tentprogramma compleet maken.

Het avondprogramma in Park Vredeoord begint met Acting The Maggot, de beste Ierse feest-folkband van Nederland. Vervolgens zal WC Experience komen doen wat je op het grootste feest van Dongen mag verwachten: feest vieren! Hierna is het de beurt aan CoverUp! om te laten zien waarom hun optreden in Paradiso tijdens de finale van The Clash of the Coverbands meer dan terecht was. De 6 muzikale helden van afsluiter Hottub Heroes bieden de bezoekers van het Oranjeparkfestival waar ze recht op hebben: een spectaculaire toer langs de pop-, rock- en dancehits van de afgelopen decennia.

Alle ingrediënten om ook van de 16e editie van het Oranjeparkfestial een succes te maken zijn aanwezig: een gevarieerd programma vol topentertainment, de gezelligheid van park Vredeoord, heerlijk eten en drinken op het ‘t Smaakhuys Eetplein en natuurlijk de massale belangstelling van de Dongense bezoekers.

Op weg naar het OPF
In de rubriek ‘Op weg naar het OPF’ zal dongen.nieuws.nl de komende weken alle artiesten uitgebreid in beeld brengen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen