Volop springplezier op trampoline bij Europaplein

Foto: Bernadette Klerx

Hij ligt er nog maar een paar dagen, maar de trampoline op het grasveld naast de voormalige Pauluskerk is nu al een groot succes. Er wordt volop gebruik van gemaakt. De trampoline is er gekomen dankzij twee Dongense meiden, Joan Norden en Kimberley de Jong.

Inmiddels zitten zij op de middelbare school , maar vorig jaar deden zij als leerlingvan groep 8 nog mee aan het spel Democracity in het Dongense gemeentehuis. Democracity is een onderdeel van het programma Jeugd en Politiek; kinderen leren er spelenderwijs omgaan met besluitvorming in een gemeenteraad.

Joan en Kimberley lieten toen horen dat zij het helemaal te gek zouden vinden als er een trampoline in hun wijk kwam. Wethouder Ad van Beek was niet doof voor deze wens, pikte het op en zette de ambtenaren aan het werk.  En… het heeft even geduurd, maar afgelopen maandag, bijna een jaar na Democracity, was het dan zo ver. De trampoline werd aangelegd en vandaag officieel geopend, uiteraard in aanwezigheid van Kimberley en Joan en nog een aantal jongeren die de weg naar de trampoline inmiddels al heel goed hebben gevonden. De opening kreeg een feestelijk tintje met het afschieten van een confettikanon.

‘Het is lang geleden dat wij elkaar hebben ontmoet’, zei wethouder Ad van Beek tegen Kimberley en Joan. Eigenlijk meteen na Democracity hebben we besloten jullie wens uit te voeren. En dan duurt het toch nog lang, maar de ambtenaren hebben natuurlijk meer te doen’. Het mooie is dat die trampoline hier niet had gelegen als jullie er niet om gevraagd hadden. Dat is nu zo leuk aan het werk van een gemeenteraad. Je kunt dingen voor elkaar krijgen. Ik wens jullie heel veel plezier.’

Joan en Kimberley wonen allebei in West I; Kimberley kan zelfs vanuit haar huis aan het Europaplein naar de trampoline kijken. Joan woont iets verderop in de Saturnusstraat. Waarom wilden de dames zo graag een trampoline? ‘Wij vinden trampoline springen heel leuk en hier in de buurt, in de flats wonen best veel kinderen’, zeggen ze in koor.

Tekst en foto’s: Bernadette Klerx

Reacties