Jan Vermeulen Vrijwilliger van het jaar

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Burgemeester Marina Starmans reikte vanmiddag in het bijzijn van het voltallige College de prijs voor ‘Vrijwilliger van het Jaar’ uit aan de heer Jan Vermeulen (83). Hiermee blies de burgemeester een traditie nieuw leven in. Het was immers al weer drie jaar geleden dat deze prijs voor het laatst uitgereikt werd.

Met burgemeester, de wethouders van Beek, Panis en van Beers en wat vrienden en bekenden was ‘de overval’ in het huius van Jan Vermeulen compleet. Burgemeester Starmans somde de verdiensten van Vermeulen op waarna ze hem de bijbehorende oorkonde en een cheque van € 250,00 (te besteden aan een goed doel) overhandigde.

Jan Vermeulen is vanaf januari 1983 Jan vrijwilliger bij de parochie Dongen. Eerst in de Mariakerk, later in de Josephkerk en nu in de Laurentiuskerk. In de Josephkerk was Jan koster, collectant en onderhoudscoördinator. Dit was hij ook in de voormalige Mariakerk. In 2003 zijn er kerken gesloten en is Jan als vrijwilliger overgegaan naar de Koepelkerk. Daar is hij tot 2013 coördinator geweest van de onderhoudsploeg van die kerk en nu nog is hij werkzaam als lid in die werkgroep. Hij is vanaf 2013 koster bij uitvaartdiensten en collectant in de weekendvieringen.

Jan Vermeulen was tevens de laatste Dongenaar, die met het  huidige College op de gevoelige plaat vereeuwigd werd. Na de verkiezingen van 21 maart zal het College er immers anders uit gaan zien (foto: Jan Stads/Pix4Profs)

Bij het ziekentriduüm is hij de facilitaire man tijdens die dagen. Ook bij de Dongense zomerspelen was Jan vele jaren actief. Daar zorgde hij voor maaltijden voor de vrijwilligers. Ook bij de avondvierdaagse was Jan in de weer om zijn steentje bij te dragen.

Jan is meer dan 20 jaar actief geweest bij de jeugd van Hengelsportvereniging de Ruischvoorn in Dongen. Hij ging met jeugdleden naar wedstrijden in het hele land. Hij was de grote leider bij de jeugd, waar hij 20 jaar cursussen gaf. Jan was de dragende kracht van de vereniging.

Voor al deze verdiensten ontving Jan Vermeulen vandaag dus het predicaat ‘Vrijwilliger van het Jaar’. dongen.nieuws.nl feliciteert Jan van harte met deze dik verdiende eretitel.

Reacties