Gemeenteraad blij met verzelfstandiging Olympia ’60

Foto:

De gemeenteraad toonde zich gisteren bijzonder verheugd over het besluit van de leden van VV Olympia ‘60’ om in te stemmen met verzelfstandiging van sportpark Crispijn, de thuisbasis van de voetbalclub. De club krijgt daarvoor eenmalig een bijdrage van € 390.000. Daarvoor gaat ze de veldinventaris op orde brengen en de kleedkamers opknappen en uitbreiden. Die zijn namelijk sterk verouderd en sommige voldoen niet meer aan de eisen. Het Hertog Janveld dat Olympia vaak gebruikt als extra trainingveld, valt voorlopig nog buiten de ‘deal’.

Olympia ‘60 is de laatste in het rijtje voetbalverenigingen, die de status ‘verzelfstandigd’ krijgt. Dat betekent dat de club zelf verantwoordelijk is voor de instandhouding en het onderhoud van de opstallen; de gemeente blijft eigenaar van de grond en zorgt voor het onderhoud van de velden.
De leden van Olympia ’60 hebben in een vergadering op 1 februari besloten de werkzaamheden zelf uit te voeren.
In ruil voor het feit dat de club nu deels haar eigen boontjes gaat doppen, wordt de huurprijs gehalveerd: ze betalen voortaan maar € 5.032,- in plaats van € 10.064,-

Toekomst Hertog Janveld
Over de toekomst van het Hertog Jan veld gaat nog een apart voorstel aan de (nieuwe) gemeenteraad. Het veld is nu een openbaar trapveldje, dat bij jongeren zeer in trek is om een balletje te trappen.  Maar Olympia ’60 wil het veld graag hebben, omdat ze kampt met een tekort aan velden. De gemeente wil daar aan meewerken, maar over het hoe en wat worden nog aparte afspraken gemaakt met de voetbalclub.

Het verzoek van VVD-woordvoerder Pieter Brooijmans om nu meteen te besluiten om het Hertog Janveld aan Olympia toe te voegen, ging wethouder Piet Panis nog een stap te ver. ‘Het gaat hier niet alleen maar om het toevoegen van een veld, want er ontstaat dan tegelijkertijd een leegte voor de jeugd die er nu een balletje trapt. Omwonenden en de wijkraad hebben echt duidelijk aangegeven dat er voor het Hertog Janveld dan een vervangende voorziening moet komen. En dat hebben we in die korte tijd niet meer voor elkaar kunnen krijgen. Vandaar dat er een apart voorstel komt.

De sportwethouder was overigens ‘buitengewoon gelukkig’ met het besluit van Olympia ’60 en de positieve reacties van de gemeenteraad. ‘We zijn er lange tijd mee bezig geweest en het heeft ook voor de vereniging nogal wat voeten in aarde gehad’.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen