Nieuw carnavalsevenement in Brabant: de Kullekestocht

Foto:

Het carnavalsseizoen afgesloten? Zeker niet. Dit jaar brengt Omroep Brabant een nieuw evenement: de Kullekestocht. Omroep Brabant nodigt alle eenlingen en duo’s uit van de optochten in Brabant om nog één keer hun ding te doen in een feestelijke optocht.. Deze halfvastenoptocht wordt gelopen op zondag 11 maart om 14.11 uur vanuit Molenschot en LIVE uitgezonden op televisie, radio en op Facebook.

Mooi in al haar eenvoud
Gabrina Kikkert, redacteur evenementen bij Omroep Brabant, is het creatieve brein achter de komst van de Kullekestocht: “Carnaval wordt bij Omroep Brabant op radio, tv en online enorm positief en massaal beleefd. Vorig jaar ontstond bij Omroep Brabant het idee dat we voor carnaval 2018 graag iets wilden rondom Halfvasten.

Een bezoekje aan onze collega’s van L1, de regionale omroep van Limburg, leert dat men daar met halfvasten de ‘Einzelgängersoptocht’ verslaat; elk jaar in een andere plaats komen daar tientallen eenlingen en duo’s uit de hele provincie naar toe om nog eenmaal hun act en creatie te tonen. Mooi in al haar eenvoud. Dat wil Omroep Brabant ook.

Bij thuiskomst in ons prachtige Brabant heb ik gekeken waar we dat het beste zouden kunnen doen. Dat werd Molenschot, één van de kernen van de gemeente Gilze-Rijen. Centraal gelegen, enorm mooi en uitermate Brabants. De gemeente was meteen enthousiast en bracht ons in contact met de Molenschotse carnavalsstichting de Papslokkers. We werden overdonderd door het enthousiasme en de medewerking.

Op 11/11 maakten we het nieuws samen bekend: op 11 maart 2018, 14.11 uur in Molenschot voor de aller, allereerste keer en meteen live op Omroep Brabant, de Kullekestocht. Kulleke, van flauwekul, want niet alle acts die meelopen zijn even serieus natuurlijk, maar ook van het mooie Brabantse woord voor ventje. We zijn trots dat we dit nieuwe evenement in Brabant introduceren en doen meteen een oproep: wil je meedoen? Dat kan, meld je nog snel aan!”

Aanmelden
Alle eenlingen en duo’s die nog mee willen lopen, kunnen zich vóór 6 maart aanmelden via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen