Natuurwandeling met Peter Verschure op zondag 18 februari

Foto:

Vragen als; komt de N629 dwars dóór de Duiventoren of gaat hij er rakelings langsaf? Wie gaat er straks de fijnstof happen, de Dongense bewoners of de bosbewoners? Wat wordt er opgeofferd aan natuur, wat wordt er gecompenseerd, door P.I.P. en wat is dat P.I.P. voor een onnozele afkorting?

Hebben de gemeentes en provincie samen een akkoord over de oversteek van ’t kanaal, of is dat een brug te ver? Of heeft protersteren nog zin? Of worden bijzaken, hoofdzaken en andersom? Hééél veel vragen dus, en Peter Verschure probeert als natuurgids op die vragen een redelijk antwoord te geven.

Op zondagmorgen 18 februari vertrekt Peter met een groep “Ken en Genieters”, om half negen bij de parkeerplaats aan de Moerkensdreef in de Duiventoren, dat is het pad tegenover de vroegere “Hespel”. Bij uitzondering kunnen óók niet leden, van Ken en Geniet, kosteloos aansluiten. En om de gids te herkennen, zult u uit moeten kijken naar de volgende persoon: zijn signalement luidt, lengte 1.80 meter, leeftijd tussen de 50 en 75 jaar, redelijk normaal postuur, bruine gepoetste kaplaarzen en in zijn rugzak hopelijk veel parate natuurkennis, die hij dan graag met u deelt. Na anderhalf tot 2 uur kent u de Duiventoren als uw broekzak.

Radio en TV
Het populaire radioprogamma Vroege Vogels is ebij en zendt tijdens de wandeling live fragmenten uit. Ook Omroep MAX is erbij en maakt opnames voor een TV progamma dat aanstaande maandag uitgezonden wodt.

Uit de vorige column van Peter Verschure: “We hopen dat u daarna, de bomen door het bos wél zult zien, al zullen we nu zonder blad geen 50 tinten groen kunnen bewonderen, maar wellicht mooie soorten mossen en roofvogels. Misschien reeën, en kunnen we luisteren naar de eerste vinkenklanken of horen we het geroffel van de bonte specht. We bekijken de bomen met rode stippen op hun stam en ik kan u nu al verklappen, dat die niet de kinderziekte mazelen hebben…. Maar óók dat ze géén mazzel hebben. Goed om te weten, onderweg stoppen we nog even voor een bakske, mar dat moeten we zelf wel meenemen.”

“De wandeling gaat dus over en door natuur, gaat ook bij slecht weer gewoon door, alleen als code rood bij windsnelheden zonder snelheidsbeperking worden voorspeld en de stormwind door de bomen blaast, blazen ook wij de wandeling af. U kent het bekende spreekwoord “de tak valt niet ver van de boom”, dus we nemen geen risico en willen niet dat u gillend en rennend vallende takken moet ontwijken, terwijl de golven van de woeste zee tegen de Duiventoren klotsen. Maar een beetje “takkenweer” houdt buitenmensen niet binnen ….. hoop ik.”

“Voor deelnemers aan de wandeling worden laarzen of hoge schoenen aanbevolen, maar hoge hakken zijn ook toegestaan, want gelachen mag er ook wel worden” aldus Peter

Vertrek om 8.30 uur

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen